Endelig: Go to gate

GARDERMOEN (Dagbladet): Gardermoens aller første dag som hovedflyplass er i gang - og folket har kommet seg på vingene fra den nye flystripa. Endelig, etter en lang natts gigantisk flytteferd, er Norges nye stolthet i drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SAS hadde annonsert at de skulle først avgårde, jubel-T-skjorter var trykket opp - og bare fotografering og intervjuer gjenstod. Så gikk det galt. Det ble for mye ståhei. Lille Color Air lettet med det første ruteflyet på hovedflyplassens første dag.

Arne tidlig ute

Da dagen ble lys som Arne Næss sitt hår, dukket han opp på Gardermoen. Filosofen synes vi flyr for meget - ellers var han full av godord om den nye hovedflyplassen.

Klokka er halv åtte i dag i utenlandspiren. Det er hovedflyplassens første ordentlige arbeidsdag:

-Vi hadde bange anelser, og møtte opp to timer før tiden. Men betjeningen her er meget hjelpsom. De har jo gått på kurs i ett år nå, og skjønner at vi er usikre. Det hele er litt vittig. Vi lenger tilbake til Fornebu.

Hustruen ber ham ta av den 'stygge røde jakken' når han skal fotograferes i piren, hvor de skal ta flyet til København klokka halv ni.

Angrer

-Du har sagt at din største last i livet er at du flyr så mye?

-Åh, nei. En last, ja. Men ikke den største! Men jeg angrer for eksempel på at jeg sa ja til å reise tur retur Antarktis. Det var galt. Da brukte jeg opp Gaya-gaven, Jordgudinnens gave til oss hva angår å gjøre galt mot jorda, sier Næss, og det er bare minutter siden et fly lenger ned i piren tok av mot gresk jord, halvannen time forsinket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer