BELLA: Mysteriet Baby Doe er løst. Den døde jenta som ble funnet i en søppelsekk i Boston i USA het Bella og var nesten tre år gammel. Nå er moren og kjæresten hennes siktet for drap. Foto: Suffolk County District Attorney via AP
BELLA: Mysteriet Baby Doe er løst. Den døde jenta som ble funnet i en søppelsekk i Boston i USA het Bella og var nesten tre år gammel. Nå er moren og kjæresten hennes siktet for drap. Foto: Suffolk County District Attorney via APVis mer

Endelig har de løst mysteriet «Baby Doe»

Moren og hennes kjæreste siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25. juni ble ei jente på nesten tre år funnet død i en plastsekk på ei strand i Boston i USA. Politiet sendte etter hvert ut et bilde av den omkomne, men ingen visste hvem hun var.

Hun fikk dermed navnet «Baby Doe», og gjennom en rekke Facebook-kampanjer ble bildet sett av flere titalls millioner mennesker.

Store ressurser ble satt inn for å finne ut hva som hadde skjedd med jenta, men det så lenge ut som om dødsfallet skulle forbli et mysterium. Inntil nå.

Sent fredag kveld meldte blant annet CNN at den avdøde toåringens mor og hennes kjæreste er siktet for drap.

Bella

Statsadvokat David Conley bekrefter fredag at det nå er åpnet en drapssak mot de to. Moren er siktet for medvirkning til drap, mens kjæresten hennes er siktet for drap.

- Hun het Bella - et navn som i seg selv betyr skjønnhet - og hun ble myrdet, sier han ifølge CNN.

Han forteller videre at politiet har blinket ut moren og kjæresten som de to som står bak udåden.

- Hun døde ikke som følge av sykdom eller et uhell, men som resultat av vold på det stedet hun skulle føle seg som tryggest - i sitt eget hjem, sier han.

Han ville derimot ikke si noe om mulig motiv eller nøyaktig hva som var dødsårsaken. «Baby Doe» hadde ingen ytre skader, og giftprøvene av blodet hennes er rene.

Det skal ha vært fuktig i søppelsekken hun lå i, men det er foreløpig uklart for politiet hva dette skyldes. Det kan bety at jenta ble dumpet i havet, men det kan like gjerne bety at hun ble lagt på stranda og så har tidevannet skyllet over henne.
Historie hos barnevernet TV-kanalen forteller også at moren til Bella har en lang historie med barnevernet, og at hun tidligere har blitt fratatt foreldreretten for to av sine barn.

En av disse bor nå hos bestemoren sin, mens det andre ble adoptert av en annen familie.

Rhonda Mann, en talskvinne for barnevernet, sier at også Bella hadde en historie hos barnevernet da moren ikke klarte å ta vare på henne.

Dette skal ha dreid seg om flere perioder i både 2012 og 2013.

Testet

25. juni ble barneliket oppdaget av en person som var ute for å lufte hunden sin i et område i Winthrop, Boston Harbor, rett ovenfor Logan flyplass, opplyser Massachusetts-politiet.

Jenta, som da ble anslått å være fire år gammel, ble funnet liggende med et fleece-teppe inntullet i en søppelsekk av plast.

Testanalyser av ei bukse jenta hadde på seg og teppet som lå ved henne viste at det trolig dreide seg om ei lokal Boston-jente, skrev New York Daily News.

Tøyet hadde spor av sot, men også pollen som stedfester den mystiske jenta til et område i Boston, og nå er hun altså identifisert.