Baneheia-drapene

Endelig hjemme - etter 21 år

I natt kom Viggo Kristiansen hjem til Kristiansand for godt – etter å ha sonet 21 års fengsel for drapene i Baneheia.

- HEI, HEI: Her ankommer Viggo Kristiansen barndomshjemmet som en fri mann. Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt, knivstukket og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Klokka 03.20 i natt, fire og en halv time etter at de Viggo Kristiansen ble hentet av faren på Ila fengsel, kom han hjem til Kristiansand. 42-åringen som har tilbrakt halve livet i fengsel, var ikke interessert i å snakke med de rundt 15 pressefolkene som stod og ventet på ham.

Først da han med bestemte skritt hadde gått inn i døra til barndomshjemmet, kom det høyt og tydelig, til moren som ventet inne:

- Hei!

Få sekunder seinere gikk faren Svein, og de to støttespillerne, Terje Helland og Eivind Pedersen inn i rekkehuset.

I 2002 ble Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen dømt – Kristiansen for begge drapene, mens Jan Helge Andersen ble dømt for å ha voldtatt og drept Stine Sofie Sørstrøen.

I går kveld, ved 23-tiden ble Viggo Kristiansen hentet på Ila fengsel, av faren Svein, og kjørt hjem til Kristiansand – som en fri mann. Etter gjentatte forsøk fikk advokat Arvid Sjødin – på vegne av Viggo Kristiansen – den 18.februar i år medhold av Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker at saken skal gjenopptas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer