Endelig hjemme etter fem års mareritt i Brasil

Forretningsmennene Arvid Birkeland og Trygve Kristiansen er hjemme i Norge, etter fem års mareritt i Brasil.

ENDELIG FRI:  Arvid Birkeland kommer i dag hjem til Norge, etter fem år i Brasil. Han er fortsatt anklaget for internasjonal organiser kriminalitet. Men har nå fått sitt norske pass tilbake. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
ENDELIG FRI: Arvid Birkeland kommer i dag hjem til Norge, etter fem år i Brasil. Han er fortsatt anklaget for internasjonal organiser kriminalitet. Men har nå fått sitt norske pass tilbake. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang på fem år er Arvid Birkeland tilbake i Norge. Sammen med flere andre forretningsmenn er han siktet for organisert kriminalitet i Brasil.

I dag klokken 14.50 lander flyet med Arvid Birkeland på Gardermoen. Snaut fire år etter at han, Trygve Kristiansen og flere andre norske forretningsmenn ble arrestert i Natal i Brasil. Arrestasjonene var en samordnet aksjon, hvor Oslo politidistrikt og det føderale politiet i Brasil deltok.

B-gjengen Birkeland og Kristiansen og de andre ble anklaget for å tilhøre den kriminelle B-gjengen, og beskyldt for organisert internasjonal kriminalitet.

De har siden sittet i varetektsfengslet i Natal og seinere har de vært ilagt husarrest.

Men dommeren i saken besluttet til protester fra Policia Federal å gi dem passene tilbake.

Kristiansen er nå i Norge, hvor han forbereder en rettssak mot en tidligere norsk ansatt i Brasil. Ifølge Kristiansen har trønderen gitt falske opplysninger til politiet i Brasil.

- Glad Påstander som Kristiansen mener er en vesentlig årsak til at han har vært anklaget for kriminalitet i Brasil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer