Endelig hjemme hos Haakon

I dag ble kronprinsesse Mette-Marit skrevet ut fra Rikshospitalet. Kronprinsen hentet henne selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at kronprinsessen ble skrevet ut i formiddag. Tilstanden hennes er bedre, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Dagbladet.no.

Han vil ikke opplyse hvordan Mette-Marit ble fraktet hjem, men Se & Hør melder ifølge Nettavisen at Haakon møtte Mette-Marit på sykehuset, og at de ble kjørt med blålys til kronprinsparets leilighet i Ullevålsveien. Kronprinsessen var innpakket i ulltepper, og ble hun nærmest smuglet inn en sideinngang, som vanligvis kun brukes av politieskorten.

Intravenøst

Rikshospitalet opplyste i går at Mette-Marit har en lungebetennelse som krevde tilførsel av antibiotika intravenøst. Det er svært sjelden det er nødvendig med behandling ved en lungebetennelse.

- Det finnes ikke noe fasitsvar på når man skal vurdere å gå over til behandling med antibiotika intravenøst. Men generelt vil man velge en slik behandlingsmåte hvis det dreier seg om en dårlig pasient, sa lungelege Hallvard Skullerud ved Diakonhjemmets sykehus i Oslo til NTB i går. Han presiserte at han uttalte seg på generelt grunnlag.

Tabletter

- Det er veldig mange pasienter som kan behandles med tabletter, og jeg vil tro at det bare er mellom 10 og 20 prosent av pasientene som kommer på sykehus, sa Skullerud.

Mette-Marit ble innlagt på Rikshospitalet fredag kveld. Hun må fortsette med en tablett-kur nå som hun er hjemme.