- Endelig hjemme, pappa

LILLESTRØM (Dagbladet): Familien til brannmester Arne Wold (63) har fryktet for livet hans i tre døgn. I går kveld var brannmesterens oppgaver over, og kona Inger-Lise og datteren Mariann pustet lettet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå var det godt å se deg, pappa, utbryter Mariann, og gir faren Arne en god klem idet han kommer inn døra.

Siden brannen startet ved 01-tida onsdag, har datteren Mariann og hennes døtre Maren (4) og Karoline (7) bare sett sin far og bestefar på tv. Arne Wold og kona måtte selv evakuere sitt hus da brannen brøt ut. Wold bor bare 150 meter fra de brennende vognene.

Redde

Da Mariann fikk vite at faren i går kveld skulle hjem etter flere døgn på vakt, kastet hun seg i bilen og kjørte til Blystadlia, der brannmester Wold og kona er innkvartert hos sin yngste datter, Ingunn.

- Vi har vært så redde for ham. Én ting er frykten for at han skulle være i nærheten dersom det hadde eksplodert. En annen ting er presset han har hatt som ansvarlig for hele redningsaksjonen, sier Mariann.

Heller ikke kona Inger-Lise har sett mye til mannen sin etter at alarmen gikk.

- Arne ringte hjem klokka seks onsdag morgen, og sa jeg måtte skynde meg på jobb, for nabolaget skulle evakueres. Siden da har jeg bare sett ham noen få timer.

Hun legger ikke skjul på at påkjenningen de siste dagene har vært enorm.

- Jeg har hatt hjertet oppe i halsen i lange perioder. Nå gjør det veldig godt å se at Arne er så rolig. Det tar jeg som et tegn på at det verste er over, sa Inger-Lise Wold til Dagbladet i går kveld.

Hensyn til kroppen

Arne Wold bærer preg av å ha jobbet nesten 70 timer i strekk. Etter en kort rådslagning med sin nestkommanderende i brannvesenet på Lillestrøm, besluttet han å gi kommandoen over til sin kollega.

- Jeg må ta hensyn til kroppen min. Presset har vært enormt, og jeg gir meg før jeg møter veggen, sier Wold.

Først nå skal han begynne å sortere inntrykkene fra brannen og det dramatiske slokkingsforsøket natt til i går. Blant annet gikk han selv først fram til den brennende tanken for å få overblikk over situasjonen. Han ville ikke risikere livet til noen av sine mannskaper ved å sende dem inn i det eksplosjonstruede området.

- Jeg er ikke noen Rambo-type. Alt som skjedde da jeg gikk nær tanken var nøye vurdert, sier Wold.

- GODT Å SE DEG PAPPA: Brannmester Arne Wold på Lillestrøm blir hjertelig mottatt av datteren Mariann og kona Inger-Lise.