Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endelig hjemme

Søstrene Beate Furnes Fladmark og Trude Furnes kunne endelig gi et kyss til katten Simba da de i ettermiddag kom hjem til huset sitt i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet.no): De første naboene til ulykkesbygget i Ålesund fikk i ettermiddag returnere til sine hjem. 

Søstrene Trude og Beate reiste på jobb onsdag morgen sist uke, men fikk ikke reise hjem igjen etter at politiet hadde sperret av store områder rundt raset i Fjelltunveien 31.

- Heldigvis satte naboen vår ut et stort fat med mat til kattene. Alle har katter her. De har sikkert hatt fest mens vi har vært borte, sier Trude Furnes til Dagbladet.

Gjensynsglede 

Katten Simba hopper opp i fanget hennes og får et kyss på truten. Gjensynsgleden er stor for både katter og mennesker i den rasrammede fjellsiden i Ålesund.

Søstrene bor i et mer enn 100 år gammelt hus i Fjelltun 11, med utsikt ned til boligblokka som raste sammen.

- Her føler vi oss trygge, men vi har litt blandede følelser når vi nå er tilbake her og kan se ned til blokka hvor det fremdeles er fem personer igjen. Vi visste hvem som bodde der og kjente en av dem. Det er rart å se ned dit nå og tenke på hva som har skjedd. De siste dagene har vi bare sett området her på TV og i avisene, sier Beate Furnes Fladmark.

Mange må vente 

GJENSYNSGLEDE: Katten Simba fikk seg et herlig kyss av matmoren Trude Furnes da hun og søsteren Beate Furnes Fladmark endelig kunne flytte hjem igjen i ettermiddag. Foto: Fridgeir Walderhaug
GJENSYNSGLEDE: Katten Simba fikk seg et herlig kyss av matmoren Trude Furnes da hun og søsteren Beate Furnes Fladmark endelig kunne flytte hjem igjen i ettermiddag. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Søstrene har bodd hos foreldrene sine på Giske siden onsdag sist uke. Barna har bodd hos faren.

319 beboere i 61 boliger fikk lov til å flytte hjem igjen etter klokka 1600 i ettermiddag.

De bor i den ytterste delen av evakueringsområdet. Fortsatte må 296 personer vente på grønt lys for hjemflytting. De bor for nær rasstedet til at politiet og kommunen vil slippe dem innenfor sperringene.

Fortsatt fare 

Politiet understreker at eksplosjonsfaren rundt Fjelltunvegen fortsatt er tilstede. I kveld og utover natta er det planlagt å brenne opp restene av gass i gasstanken ved hjelp av en fakkel og ekspertise fra StatoilHydro.

Først når det er gjort, og geologene og de byggtekniske ekspertene kan klarere bygget, vil det kunne bli aktuelt for brannmannskaper å ta seg inn i bygget for å søke etter de fem savnede.

image: Endelig hjemme
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media