Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endelig hos mamma og pappa

Putri (7) ble tatt av flodbølgen. I går ble pappaen hennes ropt opp over høytaleranlegget i flyktningleiren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Amiruddin og Hernini ble hjelpeløse vitner til at flodbølgen tok datteren Putri i byen Lhokseumawe, 15 mil fra Banda Aceh i Indonesia. I tre uker har de fryktet at datteren var omkommet. Men onsdag ble pappa Amiruddin ropt opp over høytaleranlegget i flyktningleiren.

Han trodde det var en venn som ville treffe ham, men fikk beskjed om at datteren var i live. Noen av de frivillige hadde klart å spore opp datteren på bakgrunn av signalementet faren hadde gitt dem.

Amiruddin hoppet på en motorsykkel og kjørte rett til stedet der hjelpearbeiderne hadde sett datteren.

Gjenforent

Putri var kledd i en skitten t-skjorte og blå bukser da hun ble gjenforent med faren. Han smilte stort da de møttes, holdt henne tett og sa ikke et ord.

Flere andre overlevende stilte seg rundt dem og gråt åpenlyst av glede.

Deretter gikk far og datter hånd i hånd bort til motorsyklene som brakte dem tilbake til mamma Hernini.

- Jeg skal ta henne med og vise henne til kona mi. Jeg visste at Putri var i live. Jeg var sikker på at jeg kom til å se henne igjen, sier Amiruddin til nyhetsbyrået AP.

image: Endelig hos mamma og pappa

Mamma Hernini ventet i et telt der savnende barn blir registrert, og tittet opp da datteren nærmet seg. Hun trodde knapt sine egne øyne, og måtte sjekke etter datterens svarte tann for å forsikre seg om at det virkelig var Putri som sto foran henne.

- Jeg er så lykkelig. Dette er medisin for hjertet mitt. I går gråt jeg og følte meg som ingenting. I dag har jeg fått datteren min tilbake, sier Hernini.

Snakket ikke

Da flodbølgen slo inn over familiens hjem, prøvde kona Hernini å samle familien på taket. Men vannet rev ned en stolpe som falt mellom familiemedlemmene, og lille Putri forsvant i vannet.

De søkte fortvilet etter datteren blant alle de omkomne, uten resultat.

I tre uker har mor og far trålet oversiktene med døde og overlevende. De har også delt ut bilder av datteren og fulgt opp tips fra folk som mente de hadde sett henne.

Putri har tilbrakt de siste tre ukene hos en familie med rishandlere, som har innlosjert 200 overlevende. Hun hadde ikke sagt et ord før i dag, og det er uklart hvordan hun overlevde flodbølgen.

225 000 mennesker er bekreftet omkommet etter flodbølgen.

GJENFORENT: Amiruddin og Hernini fikk endelig datteren sin tilbake.
SJEKKET: Hernini trodde knapt sine egne øyne og måtte sjekke datterens tenner og ører for å være sikker på at det virkelig var Putri.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media