Endelig i frihet!

Florencio Avalos (31) er første gruvearbeider som reddes - etter 69 dager fanget 700 meter under bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): 69 dager etter at gruva kollapset og fanget 33 menn 700 meter under jorda, kom Florenzio Avalos (31) i natt opp til overflaten i en spektakulær redningsaksjon.

Iskald Enorme jubelscener utspant seg da Florenzio endelig nådde overflaten. Hans lille datter kom løpende og kastet seg inn i armene hans. Hans andre barn og kona fikk også klemmer av 31-åringen.

- Det er helt ubeskrivelig å se ham igjen, sier en slektning til BBC.

Florenzo virket helt uberørt av de enorme følelsene som utspant seg rundt ham.

- Den første gruvearbeideren er med oss, men det er fortsatt mye igjen. I dette øyeblikk er kapselen på vei ned for å redde de 32 andre. Dette er oppfyllelse av den chilenske drømmen, sa Sebastian Pinera, Chiles persident, rett etter redningen av Florenzo - med et enormt smil rundt munnen.

17 vonde dager Florenzio er mannen som gliste til kameraet som ble sendt ned etter at redningsmannskapet fikk kontakt med gruvearbeiderne alle fryktet var omkommet etter 17 dager uten livstegn.

Siden man oppnådde kontakt, har redningsarbeidet pågått døgnet rundt, og i natt norsk tid kom Florencio opp som førstemann.

Nå blir han endelig gjenforent med kona og barna.

<strong>SMILTE:</strong> Florenzio Avalos (31). Foto: Reuters
SMILTE: Florenzio Avalos (31). Foto: Reuters Vis mer

- Jeg er ikke overrasket over at Florencio ble utpekt til å komme opp først, jeg er så stolt av ham, sa mora til Florencio før redningsaksjonen.

Kameramann I tida nede i gruva har Florencio fungert som kameramann, og tatt både video og bilder av de andre arbeiderne. Han skal også ha vært skiftleder Luis Urzuas høyre hånd nede i mørket.

Urzua blir forøvrig sistemann opp av gruvearbeiderne, akkurat som kapteinen på et skip er den siste som forlater skipet.

Gruvearbeidernes 69 dager under jorda er verdensrekord. Aldri før har noen vært fanget under jorda så lenge før.

<strong>TALTE:</strong> Sebastian Pinera, Chiles president, taler til hele verden etter den imponerende redningsaksjonen. Foto: AFP
TALTE: Sebastian Pinera, Chiles president, taler til hele verden etter den imponerende redningsaksjonen. Foto: AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer