Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endelig i vannet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er vitne til en delseier for fornuften, sa Kai Gjelseth , mannen som i drøye sju år har stått i spissen for å få gjenåpnet Vestkantbadet i Oslo, før han i går stupte ut i det nyrestaurerte bassenget.

Hovedstadens ordfører Per Ditlev-Simonsen og hans kommunalråd Merete Agerbak-Jensen fikk ikke bare den ros de kanskje hadde forventet på denne merkedag. De måtte også finne seg i krass kritikk:

- Vi ber ikke denne nyfattige kommunen om å bygge nye bad - som ville vært selvfølgelig - vi ber om at de få som er igjen, ikke blir stjålet, rasert, sa Gjelseth. Mens Jan Erik Vold ga en situasjonsrapport om den politiske virkelighet som var til å grine av. Karin Krog , akkompagnert av John Surman , fant det på sin plass å synge «In a Sentimental Mood» fordi hun hadde lært å svømme i Vestkantbadet, men flyttet over til Bislet Bad for å trene da hun ble konkurransesvømmer.

- Når jeg nå synger på Rockefeller, tenker jeg at det var her jeg stupte fra 5-meteren. Derfor må jeg synge den sangen, sa hun.