OPPMUNTRING:  Høyre og partileder Erna Solberg kan endelig glede seg over tall fra en meningsmåling - to måneder før Stortingsvalget. Foto: KNUT FALCH, SCANPIX.
OPPMUNTRING: Høyre og partileder Erna Solberg kan endelig glede seg over tall fra en meningsmåling - to måneder før Stortingsvalget. Foto: KNUT FALCH, SCANPIX.Vis mer

Endelig kan Erna smile litt

Høyre går fram 2,7 til 16,3 prosent på Opinion-måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram 2,7 prosentpoeng og får en oppslutning på 16,3 prosent på meningsmålingen Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå i juli.

Etter å ha ligget stabilt lavt på Opinions målinger de siste månedene, gjør partileder Erna Solberg og Høyre et hopp oppover på julimålingen - dagen etter at en tilsvarende måling Norstat har gjort for NRK viser motsatt trend.


- Dette var hyggelig. Vi har følt at vi har ligget litt lavt, og jeg håper dette er et godt signal om at vi nå er ute av den hengemyra og på vei oppover, sier Erna Solberg til ANB.

Arbeiderpartiet står på stedet hvil på målingen med 29,4 prosent. Sosialistisk Venstreparti får 6,6 prosent og Senterpartiet 5,2 prosent, tilbake henholdsvis 0,4 og 0,5 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet går også tilbake. Partiet har støtte fra 27 prosent av de spurte, en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng. Kristelig Folkeparti får 5,5 prosent, tilbake 0,5 og Venstre får 6 prosent, tilbake 0,7

Rødt får 2 prosent, tilbake 0,2, Kystpartiet: 0,8, fram 0,1 og andre partier ligger på 1,1 prosent, fram 0,5.

Store sprik

Målingen som kaster et solglimt over Erna Solberg og partikolleger, står i skarp kontrast til Norstat-målingen for NRK, som ble offentliggjort bare noen timer tidligere.

Den målingen viser at Høyre går tilbake 2,9 til 12,0 prisent. Der gjør Frp et kraftig byks framover med 4,1 til 29,7 prosent.

Arbeiderpartiet står på samme nivå som måneden før: 33,2 (+0,3).

De andre partiene på Stortinget i julimålingen for NRK: SV 7,1 (+1,0), Sp 4,9 (+0,3), KrF 6,1 (-0,6).

(NTB/Dagbladet.no).