Endelig kan Jens smile

Ap gjør et kjempehopp på MMIs siste partibarometer og noterer 28,6 prosent, den beste målingen på nesten to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jens Stoltenberg nyter roen i partiet og regjeringens motgang.

Partilederen kom i går kveld ut fra kino med ungene og fikk tallene i hånda:

Ap bykser fram 7,4 prosentpoeng, og bakgrunnstallene er gode. De usikre Ap-sympatisørene er blitt færre, og partiet vinner stemmer fra KrF, SV og aller mest fra Høyre. Samtidig har Ap fortsatt et stort velgerpotensial å hente ut.

Og Bondevik II-regjeringen sliter mer enn noen gang før. Samlet går partiene som styrer landet, tilbake med 4 prosentpoeng til 23 prosent. Ikke siden høsten 2000 har Høyre hatt lavere oppslutning: 13,3 prosent. KrF fortsetter nedgangen og ender på 7,6 prosent.

Fred og ro

Det gledelige for venstresida er at Ap ikke spiser av SVs velgermasse. Kristin Halvorsens parti vokser over 2 prosentpoeng og har erstattet Høyre som Norges tredje største parti. Frp opplever sin største nedgang på lang tid, men ligger fortsatt mer enn 10 prosent over valgresultatet.

Jens Stoltenberg gleder seg over de gode tallene og har årsaken på fingrene.

- Folk reagerer på økende arbeidsledighet og høye strømpriser. Samtidig har Frp støttet regjeringens usosiale kutt på budsjettet. Og selvfølgelig er det viktig at vi har hatt ro i partiet siden landsmøtet. Det har vært noe av mitt bidrag til resultatet, sier Stoltenberg. Selv om han pliktskyldigst legger til at meningsmålingene går opp og ned, er det ingen tvil om at det er godt for ham å se så gode tall. Sist de snuste på 30-tallet var i mars/april 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer