PARIS: Nå også i bukser. Loven som sa at kvinner ikke kunne kle seg som menn er nå opphevet. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer
PARIS: Nå også i bukser. Loven som sa at kvinner ikke kunne kle seg som menn er nå opphevet. Foto: REUTERS/Philippe WojazerVis mer

Endelig kan kvinner gå i bukser i Paris

Antikvarisk lov strykes fra lovbøkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved månedsskiftet ble en mildt sagt antikvarisk lov opphevet i Frankrike. Kvinner har nå lov til å ikle seg bukser i Paris. 

De som har vært i den franske hovedstaden - og sikkert også de fleste andre - er vel klar over at denne loven ikke har vært håndhevet i moderne tid, men den har altså overlevd i lovbøkene frem til nå.

Loven krevde at kvinner måtte be om spesialtillatelse for å kle seg som menn, ellers kunne det bære rett i kasjotten, skriver The Telegraph.

Den franske revolusjonen Loven som forbød kvinner å ikle seg bukser stammer fra før den franske revolusjonen. De revolusjonære brukte bukser, i motsetning til adelen som brukte kne-bukser.

Kvinnene i revolusjonsbevegelsen krevde også å få gå i bukser, men ble nektet. 

Bedre sent enn aldri Loven har ikke hatt noen praktisk betydning på lang tid og har nok gått i glemmeboken hos de aller fleste, men en senator, Alain Houpert (UMP), brakte den på banen igjen i fjor sommer da han kom med en offentlig forespørsel om å få den fjernet. 

Forespørselen havnet hos ministeren for kvinners rettigheter, Najat Vallaud-Belkacem. 

Det var hun som 31. januar i år offentlig opplyste om at det ikke lenger et mulig å arrestere kvinner for å gå med bukser i Paris. 

VERSACE: Man kan kle seg si hvilke bukser som helst, men her er et eksemplar fra ingen ringere enn Versace. Foto: AFP/FRANCOIS GUILLOT
VERSACE: Man kan kle seg si hvilke bukser som helst, men her er et eksemplar fra ingen ringere enn Versace. Foto: AFP/FRANCOIS GUILLOT Vis mer