Endelig knallsommer i sør

Søndag snus Vær-Norge på hodet. Sør og øst får strålende sommervær, mens regnet går nordover. Det får Norway Cup-general Frode Kyvåg til å juble. Se værmeldingen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene mener det kan bli opp mot 25 grader og strålende sol på Sør- og Østlandet i denne langtidsperioden, som går fram til torsdag. Også de sørlige delene av Vestlandet kan få bra vær. Søringer, som har skuet misunnelig på nordlendingenes supre sommervær, kan endelig få sin revansj.

Det stabile, fine været i nord varer nemlig bare til slutten av helga. Etter det må nordlendingene tåle en mer skiftende værtype, med regn og regnbyger. Det samme gjelder Trøndelag og nordlige deler av Vestlandet.

Jubel på Ekeberg

Dette værvarslet får Norway Cup-general Frode Kyvåg til å juble. Søndag sparkes den gigantiske fotballturneringen i gang, og 29 000 fotballspillere inntar Ekebergsletta.

Kyvåg håper intenst at skrekkscenariet fra i fjor, med striregn på åpningsdagen, ikke gjentar seg. Han har gjort sine egne værobservasjoner, og synes det ser lovende ut.

-  Vindene er ustabile, men hvis de fortsetter å komme sørøst, kommer penværet, spår hobbymeteorolog Kyvåg. Han får støtte fra landets meteorologer. Både Meteorologisk institutt, Storm Weather Center og Cirrus Weather Center spår sol og sommer på Sør- og Østlandet fra slutten av helga. Dette gjenspeiles i tidagersvarslet, som Cirrus Weather Center har laget for Dagbladet.

Strålende sol

Statsmeteorolog Jan Erik Johansen mener det kan blir riktig så pent, med strålende sol og rundt 25 varmegrader langt utover i neste uke.

-  Været snur i løpet av helga. Sør-Norge får penvær, mens det blir mer grått i nord, bekrefter meteorolog Olav Krogsæter i Storm Weather Center.

Helga som starter i dag blir imidlertid ikke slik. Både i sør, øst og vest blir det regnbyger og mye skyer i helga.

Værprofet

Etter 32 år med Norway Cup har Kyvåg lært seg et og annet om værvarsling.

-  Jeg er min egen meteorolog, og stoler ikke på meteorologene, sier han med fleipete tone. Daglig studerer han satellittbilder av været på Internett.

-  Det er veldig interessant. Her kan jeg følge værutviklingen fra time til time, forklarer cupgeneralen. Han skynder seg å legge til at egne observasjoner blir dobbeltsjekket mot statsmeteorologene på Blindern, som han tross alt har stor tillit til.

I SKYENE: Norway Cup-generalen Frode Kyvåg er lettet og takknemlig for at godværet nå endelig kommer til Sør- og Østlandet.