- Endelig kom bestefar hjem

De 224 charterfly-passasjerene som lørdag kveld måtte snu og nødlande på Las Palmas, kom til Gardermoen i går morges. Flere gråt av glede over at familie og venner endelig var kommet trygt hjem. Nina Sjulsen Karbø (4) kastet seg i armene på bestefar. Skaden på flyet er reparert, men det settes ikke i trafikk foreløpig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nina sto spent og ventet på morfar. Vel en time etter at det innleide Airbus-flyet landet klokka 08.10 i går, fikk hun øye på bestefar.

Hun og pappa Olav Sjulsen (45) fikk først høre om nødlandingen etter barne-TV lørdag kveld. Bestefar Lars Karbø (77) ringte hjem fra hotellet på Las Palmas - etter nødlandingen - for å fortelle at alle var i god behold.

- Bare tanken på å ta på seg svømmebelter om bord i et fly er nok. Selv om badevannet er bedre der nede enn her, er det en ubehagelig tanke. Det kunne jo gått riktig galt, sier Lars Karbø til Dagbladet.
Han forteller at flyet tok av som normalt.

- Men etter en halvtime sa kapteinen at vi hadde et «teknisk problem» og måtte snu. Da vi nærmet oss rullebanen i Las Palmas sa han kort: «Dette kan bli alvorlig». Kapteinen ba oss ta på flytevestene som lå under setet, og vi fikk instruks om å legge armene i kors og bøye oss ned, sier Karbø.

Ikke redd

Karbø var ikke redd.

- Jeg trodde det skulle gå bra. Men noen jenter gråt og var nervøse, og flypersonalet gjorde sitt for å roe dem ned, sier Karbø.

På flyplassen i Las Palmas fikk passasjerene informasjon fra kapteinen og mannskapet. De kunne også stille spørsmål.

- Fem-seks ungjenter gråt ustoppelig, men de fikk hjelp av legepersonell, forteller Karbø.

Nina gjør store øyne når bestefar forteller. Hun skjønner ikke helt hva som har skjedd. I går kveld var familien igjen fulltallig og samlet hjemme på Holmen i Oslo.

Dobbeltsjekkes

- Det skadde flyet er nå reparert og vil i løpet av de kommende dagene bli fløyet til Sverige eller England på ekstrasjekk. Flyet vil ikke bli satt inn i trafikk før det er ytterligere sikkerhetskontrollert, sier Star Tours administrerende direktør, Fons Brusselmans, til Dagbladet.

- Uhellet har ført til at vi må leie inn flere andre fly for å få våre gjester dit de skal. Merkostnadene blir trolig på to millioner kroner. Foreløpig vet vi ikke hva som gikk galt med flyet, men mye tyder på at hydraulikken ble skadd da hjulene ble tatt inn etter landing, avslutter han.

TILBAKE: - Endelig kom du, bestefar, sa Nina Sjulsen Karbø (4) av lykke. Dette var bare en av mange gledesscener som utspant seg på Gardermoen flyplass i går.