Endelig kom jentene

Etter fem timer kunne Siri (11) og Tina (7) kaste seg i armene på mamma etter sin første busstur alene. Et uventet bussbytte holdt på å gå galt, men det torde de ikke fortelle mamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg får helt angst jeg, sier Catrine Meldgaard som tripper utenfor bussterminalen.

Døtrene sitter alene på bussen fra Grimstad hvor de har feriert med pappa, men bussen er forsinket.

Catrine ringer enda en gang til 11-åringens mobiltelefon. Under hele den fem timer lange bussturen har de pratet og sendt SMS. Det var så vidt hun torde la dem reise alene.

Da hun hørte at de måtte bytte buss i Arendal, holdt hun på å hoppe i bilen for å hente dem.

- På bussen er det ingen som passer på barna, og det går ikke engang an å reservere plass, sier Catrine som gladelig ville betalt ekstra for en barnepasser om bord.

Jentene presser nesa mot ruta idet bussen kommer. Siri blir redd når hun ikke ser mamma med en gang, men Tina oppdager henne, stepappaen og de to stesøsknene.

- Jeg hadde ikke tort å reise uten storesøster, sier Tina.

- Det hadde du ikke fått lov til heller, understreker mamma.

- Det var gøy og spennende å reise alene, smiler Siri og forteller hemmeligheten:

- Vi trodde bussen kjørte fra oss i Arendal, men det gikk bra til slutt. Det kunne vi ikke fortelle på telefonen, for da hadde mamma blitt helt gær'n.

HJEM TIL MAMMA: Det var Siri (t.h.) og Tina som overbeviste mamma om at det gikk bra å reise alene med bussen fra Sørlandet. En halv time forsinket kunne endelig Catrine Meldgaard omfavne jentene.