Klimaeksperten forklarer:

Endelig kommer våren

Det er ikke datoen som avgjør når våren kommer til deg. Du må følge med på gradestokken.

VÅRTEGN: Et sikkert tegn på at våren er her, bortsett fra at temperaturen stiger og snøen smelter, er når hestehoven dukker opp. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
VÅRTEGN: Et sikkert tegn på at våren er her, bortsett fra at temperaturen stiger og snøen smelter, er når hestehoven dukker opp. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hestehov i møkkete fortauskanter, smeltet snø på varm asfalt. Det betyr vår! Nå er den endelig på vei!

Hans Olav Kvaal Hygen, Avdelingsleder for klimatjenester ved Meteorologisk institutt, forteller at våren definitivt er på vei.

- Nå ser man helt klart at store deler av kysten av Sør-Norge, fra svenskegrensa til Trøndelag, viser klare tegn til at våren kommer. I Oslo er det vanlig at det er bart på denne tiden av året. På fjellene i Innlandet og i Nordland er tegnene betydelig svakere, her er det fortsatt god vinter. Men her pleier våren å komme mye senere.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer