Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endelig, NHO!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Endelig har alvoret gått opp for NHO. Nå legger arbeidsgivernes organisasjon fram planer for å begrense toppledernes lønn, opsjoner og fallskjermer. NHO-president Leif Frode Onarheim sier til Dagens Næringsliv at den enkelte bedrift må lage sine egne regler. Han foreslår blant annet at det bare gis to års etterlønn, at ledere skal ha samme lønnsvekst som andre ansatte, og at opsjontildelingen skal strammes inn.
  • Selv om lederlønner og eventyrlige fallskjermer ikke var et forhandlingstema under lønnsoppgjøret i vår, er det ingen tvil om at temaet var en viktig årsak til nei-flertallet blant LOs medlemmer. De ivrigste pådriverne bak moderasjonslinja gir blaffen når det gjelder deres egen lommebok. Det er noe til solidarisk lønnspolitikk! Dette kan bare ikke fortsette, og det har NHOs ledelse endelig innsett. Resultatet gjenstår å se, men årets lønnsoppgjør bør ha vært en vekker selv for de mest nærsynte næringslivslederne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media