Endelig noe som får diktatoren til å smile

Badeland til folket etter modell fra egen hage.

 Bygger badeland:  Tirsdag inspiserte Kim Jong-Un det enorme svømmeanlegget, Munsu, i Pyongyang. FOTO: REUTERS/KCNA
Bygger badeland: Tirsdag inspiserte Kim Jong-Un det enorme svømmeanlegget, Munsu, i Pyongyang. FOTO: REUTERS/KCNAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her skal Nord-Koreas leder Kim Jong-Un bygge badeland til folket. Tidligere denne uka inspiserte han byggeplassen i Pyongyang. 

Anlegget skal blant annet inneholde bølgemaskin, vannsklier, innendørs og utendørs bassenger, restaurant og et idrettsanlegg.

Underveis skrøt han av byggekvaliteten.

- Anlegget blir bygget av vår innsats, og troen på vår egen styrke, skal Kim Jong-Un ifølge det offisielle nyhetsbyrået ha sagt.

Badeanlegget skal være basert på hans eget hjem, og skal etter planene stå klart innen 10. oktober.

Vil også stå på ski Dette svømmeanlegget er ikke det eneste diktatoren vil bygge. I august kom det fram at Jong-Un prøvde å bestille skiheiser fra Østerrike, Frankrike og Sveits. Der fikk han nei.

Straffetiltakene mot Nord-Korea er vedtatt i FNs sikkerhetsråd.

På lista over hva som ikke skal selges til landet står utstyr til golf, riding, vannsport, biljard, kasino, luksusklokker, smykker, kaviar, parfyme og kunst, blant mye annet. Dette skal straffe de svært få i landet som kan nyte et liv i luksus.

Aktivitet ved kjernekraftverk Mens Kim Jong-Un er opptatt av nye svømmanlegg og skiheiser, følger den øvrige verden med på landets kjernekraftverk.

Russland gikk forrige uke ut og advarte Nord-Korea mot økt aktivitet ved kjernekraftverket i Yongbyon. 

Satellittbilder som ble tatt over anlegget 31. august, viste at det steg hvit damp opp fra en bygning som lå tett ved hallen som huser atomreaktoren.

- Den hvite fargen og mengden tyder på at dampen ventileres bort fordi systemet som genererer elektrisitet er i ferd med å komme i drift. Dette indikerer at reaktoren allerede er, eller er i ferd med å komme i drift, konkluderer forskerne ved U.S.-Korea Institute ved Johns Hopkins School of Advanced International Studies i Washington.

Dette kommer også rett etter at en sørkoreansk fisker klarte å rømme landet etter å ha sittet i fangenskap i 41 år.

 Byggeplass:  Munsu Svømmeanlegg nærmer seg ferdigstilt. FOTO: REUTERS/KCNA.
Byggeplass: Munsu Svømmeanlegg nærmer seg ferdigstilt. FOTO: REUTERS/KCNA. Vis mer