Endelig på vei hjem fra katastrofen

PHUKET (Dagbladet.no): Et fullpakket pasientfly forlot Phuket før 15 i dag norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PHUKET (Dagbladet.no): Det første norske pasientflyet sto i dag klart på flyplassen i Phuket i Thailand med 38 skadde om bord. 21 av dem er nordmenn.

- Vi regner med 11 timers flytid og halvannen time til mellomlanding, trolig i Dubai, sier Terje Strand til Dagbladet.no. Han leder Utenriksdepartementets helsegruppe på stedet.

Pasientflyet tar med seg alle skadde nordmenn som kunne fraktes ut fra Phuket i dag. Et lite antall har for store skader til at de kan tas vare på i dette flyet. De blir i stedet hentet ut med et ambulansefly.

En time før flyet skulle ta av, så passasjerlisten med skadde slik ut:

- 21 nordmenn

- 17 svensker 

I tillegg var mannskapet i ferd med å rydde plass til to skadde dansker.

Flyet går til Gardermoen, der helsepersonell vil møte pasientene. UDs utsendte i Phuket var før avgang ikke sikre på om alle pårørende er varslet om hjemkomsten.

Reddet

 Else-Karin Eidsvåg (70) ble reddet av en madrass da flodbølgen slo til andre juledag. Sammen med datteren Cecilie Schübeler Mogstad (37) er hun blant de skadde nordmennene som om noen få timer sendes  fra Phuket til Gardermoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.