Endelig påkledd

Vilt begeistret har han oppdaget junior i lupa. Klamret seg til stresskofferten. Eller forbarmet seg over et spedbarn som fortvilt roper på mor. Skuespilleren Dennis Storhøi har denne uka nakenposert som MANNEN i Dagbladets mannsserie. Møt ham påkledd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nakne sannhet om Dennis Storhøi er at millioner av kinogjengere snart vil skue ham som kvinnebedåreren Antonio Banderas' overmann. Samtidig som han hevder å være en helt vanlig, far, ektemann og... ja, gjennomsnittsmann. Det er blitt en del «har jeg ikke sett deg før?»-blikk i løpet av uka. Mandag dultet en lydtekniker borti ham: «Så det er du som er den norske mannen. Ja, ja. Da har vi ikke noe å være redde for.»

Reker og galskap
- Så kanskje jeg har oppmuntret en haug med norske menn? flirer Dennis.

Hans kunstneriske kvaliteter har overgått alt hva en vaskebrettmodell kunne ha levert. Se på bildene og ansiktsuttrykkene og døm selv.

Alt et resultat av at fotograf Lars Eivind Bones tok med seg Dennis Storhøi og et fat rekesmørbrød inn i fotostudioet, stengte døra, rev av ham klærne, skrudde opp musikken og heiv alle sperrer og normer ad undas.

Seks timer og 1200 kameraknips seinere vaklet han ut - like potent.

- Det handler om ikke å ta seg selv så jævlig høytidelig, sier Kråkerøy-mannen.

Og for dere som spør: Dennis Storhøi hvem?

Du har sett ham i filmene «Camilla og tyven», «Over stork og stein» og «Popcorn». Etter 14 år med teater har han på Oslo Nye gjort stykker som «Idioten», «To fruer i en smekk» og musikalen «Stjålen lykke».
I en rekke P4-reklamer imiterte han Pål Bang-Hansen så godt at han har fått rettslig pålegg om aldri å gjøre det mer.

I tillegg er han som halvparten av oss andre: mann.

38 år gammel, med barn fra et tidligere samboerskap, nå gift med TV-vertinnen Mona Keilhau.

Mannsinstinkt

- Mannen er ikke mer mann enn han føler seg selv. Selv har jeg jo kjent instinktet i perioder hvor telefonen ikke har ringt: Karrieregreia er liksom det byttet du skal komme hjem med, ikke sant?

- Og så har jeg som mann følt denne motsetningen: Jeg følte meg jævla dum da jeg satt på en masse barnehagemøter - med bare kvinner. Er jeg myk uten træler? spurte jeg meg selv. Samtidig: Er det noe feil med bilen, så skal mannen fikse det. Men kona... hun liker at jeg er mann.

«Can you ride?»

Dagblad-undersøkelsen har avdekket at den Den Norske Mann er misfornøyd med magen. Hollywoood-regissøren John McTiernan («Rød oktober» og «Die Hard») ba Dennis trimme vekk eplekinnene - operasjonen ble effektivt utført av Sean Connerys trener - før han slapp løs som en av to hovedrolleinnehavere i vikingfilmen «The thirteenth warrior». Den andre hovedrollen: Antonio Banderas. Filmbudsjett: litt under én milliard kroner. Premiere i Norge: til sommeren.

- Jeg kom «over there» på McTiernans ranch i Wyoming, og det første han spurte meg var: «Can you ride a horse?» Da snakker du om... mann.

Dennis spiller vikingen Herger, litt av en drittsekk, samtidig full av humor, sans for damer, puler rundt, er tøff, dritfull og tar alt på hælen. Du snur ikke ryggen til ham under slagsmål. Han kapper hodet av sin utforder uten en mine.
Selv helten Banderas vil slite med å strekke til mot Dennis, på kino over nyttår, i en stor, stor Disney-satsing.

Nervøs kone?

- Naken Dagblad-mann over åtte helsider denne uka. Antonio Banderas' overmann på film neste år. Kona di er ikke nervøs for at sexutstrålingen blir eksponert i kraftigste laget?

- Det er noe med det jeg sa da Dagbladet ringte meg for noen år siden og ville ha mitt livsmotto: «Arbeid og fritid er to forskjellige ting,» sto det i avisa dagen etterpå. «Enten så er du jævlig dyp, eller så er du dum,» klaget kameraten min da han leste mottoet. Saken var at avisa ikke hadde plass til det jeg egentlig sa: «Arbeid og fritid er to forskjellige ting... sa gynekologen