Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endelig politi i gatene

Endelig var det i dag politibiler å se i gatene i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske politibiler og amerikanske styrker begynte mandag med felles patruljer i Bagdad, melder nyhetsbyråene AFP og NTB.

Fem irakiske politibiler forlot i dag hovedkvarteret til politiskolen i Bagdad. De skulle patruljere Bagdad. Handlingen var først og fremst symbolsk. Fem patruljebiler er på ingen måte nok til å roe ned plyndringen som herjer over hele hovedstaden.

Likevel har innvasjonsstyrkene et stort behov for å vise pressen og verdensopinionen at de gjør det de kan for å stanse de lovløse tilstandene som preger byen. De har i flere dager blitt beskyldt for ikke å ha gjort nok.

Men irakerne og amerikanerne som patruljerte sammen i dag, var ikke tryggere på situasjonen enn at de ble eskortert av tungt bevæpnede Humvee militære kjøretøy.

Tidligere på dagen skal flere hundre irakere som tidligere jobbet i politiet ha meldt seg til tjeneste ved politiskolen, melder nyhetsbyrået AP.

<B>PATRULJE:</B> Endelig patruljerer politi i Bagdad igjen. Foreløpig bare fem biler i en symbolsk markering.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media