Endelig ros for Gardermoen

GARDERMOEN (Dagbladet): Flyplassen på Gardermoen er frisk fra barnesykdommene. Nå går alt så meget bedre. Eksperter skamroser flyplassen og oppstarten. Passasjerer og ansatte smiler, men det kan komme tilbakefall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardermoen har bestått ildprøven og er nå fri fra de største feil og mangler. Flyene går når de skal og det er raskere å reise fra Gardermoen enn det var fra Fornebu. Innsjekkingen og sikkerhetskontrollen tar mye mindre tid.

Imponert

- Flyttingen fra Fornebu til Gardermoen har gått imponerende bra, sier Ray Lothian fra British Midlands til Dagbladet. Han har bodd i Norge de siste tre månedene og fulgt flyttingen med argusøyne. Og han er ikke i tvil:

- Gardermoen er de som har greid en slik flytting best i verden. Tenk på hva som skjedde i Osaka, Hong Kong og Munchen da de skulle starte opp. Jeg er meget imponert over det som er skjedd med Gardermoen. Tenk å være i
rute etter mindre en uke. Det er rett og slett imponerende, sier Lothian. Også Helen Kent fra British Airways, Chris Turner fra British Midlands og Alexander Irland fra Serviceair er enige i at Gardermoen er best i verden
etter bare seks dagers trafikk.

Raskere enn Fornebu

Hanne Hoel Pedersen reiste to ganger via Fornebu i går. Begge gangene var alt i rute. Flyet fra Haugesund landet på sekundet og flyet til Sogndal hadde avgang før tidstabell.

- Det er mye raskere å skifte fly her på Gardermoen enn det var på Fornebu, sier hun. Det er lettere å finne fram og først nå skjønner jeg hvor dårlig Fornebu var.

Hun reiste med tog fra Drammen kl 15.15. Mindre enn to timer senere er hun klar for å reise til Stavanger. Det er en time mindre enn hun hadde ventet.

- Og jeg har tatt det med stor ro. Flytoget var supert, sier hun.

Jorun Marstrander skal med tre venninner til Madeira. Fra de forlot Lørenskog med bil til de er klare for å gå om bord i flyet har det tatt 40 minutter. Det gir over 1 time til ekstra butikkrunde.

- Vi trodde det skulle bli kaos og ventet å se passasjerer og ansatte slåss. Men alt er gått som smurt, sier hun

- Ildprøven er over, sier Bjørn Sund i OSL Gardermoen til Dagbladet. - Men det betyr ikke at mindre tilbakefall kan komme.

BEST: Rasy Lothian (t.h) og Chris Turner fra British Midlands skryter av Gardermoen.