DEN ANDRES BRØD:  Etter en turbulent vinter, får NSB ros for skippertakene under flystoppen. I går tok norske tog med 4.000 ekstra passasjerer. ILLUSTRASJONSFOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.
DEN ANDRES BRØD: Etter en turbulent vinter, får NSB ros for skippertakene under flystoppen. I går tok norske tog med 4.000 ekstra passasjerer. ILLUSTRASJONSFOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.Vis mer

Endelig ros til NSB

4 000 ekstra passasjerer i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kriserammede NSB får ros for sin håndtering av flystansen. Tirsdag klarte det statlige jernbaneselskapet å fylle opp togene med over 4.000 ekstra passasjerer.

Over natta har NSB gått fra å være Norges mest utskjelte til å være redningen for tusenvis av reisende, skriver Dagsavisen.

Bare i løpet av tirsdag klarte NSB å forsterke 16 avganger med hvert sitt ekstra togsett med mellom 150 og 230 plasser hver. To togsett ble forsterket med en ekstra sittevogn hver, og i tillegg ble det satt opp fire ekstratog.

Og NSB opplever nå den uvante situasjonen at folk er mer enn fornøyd med å få tildelt ståplasser.

- Fort gjort å snu

- Det er fort gjort å snu stemningen, konstaterer informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.

Han kan fortelle at fem ganger så mange som vanlig har ringt NSB for å få transporthjelp.

Hvis noen lurer på hvorfor NSB plutselig har klart å hoste opp så mange ekstra vogner og togsett når det hittil i år har vært flust med innstilte avganger nettopp på grunn av mangel på materiell, så er forklaringen enkel:

NSB har leid inn ledige togsett fra Flytoget, som har gått over til færre avganger på grunn av den reduserte aktiviteten på Oslo Lufthavn Gardermoen.

(NTB).