Endelig snakket Mandela

Mener Mugabes styre av Zimbabwe er tragisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nelson Mandela er denne uka i Storbritannia for å feire 90-årsdagen sin. Svært mange mennesker, både i Sør-Afrika og andre deler av verden har etterlyst Mandelas kritikk av situasjonen i Zimbabwe. Uttalelser fra den tidligere presidenten har fremdeles stor moralsk og politisk betydning og mange mener han skylder befolkningen å ta deres side.

Etterlengtede ord

I går kveld gjorde han omsider det på en pressekonferanse i Storbritannia.

- Vi er sørgmodige vitner til den pågående tragedien i Darfur. Nærmere hjemme har vi sett utbrudd av vold mot våre afrikanske venner i vårt eget land og den tragiske mangelen på styre i vårt naboland Zimbabwe, sier Mandela.

At han omsider kaller Mugabes styre tragisk er etterlengtet av mange, men Mandela har ventet med å uttale seg for ikke å ødelegge Sør Afrikas president Thabo Mbeki forsøk på å megle mellom partene i Zimbabwe, melder BBC.

Sør Afrikanske ledere har bedt om at morgendagens valg må utsettes fordi forholdene gjør det umulig å holde et fritt og rettferdig valg.

Ønsker ikke militær intervensjon

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer