- Endelig tid til å følge egne råd

I dag sier Christian Vennerød (53) opp som redaktør i Dine Penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal han leke mer med ungene - og får endelig tid til å følge sine egne råd når han skal investere de 30 millionene han fikk da han solgte bladet til Schibsted.

- Og så skal jeg spille mye mer Nintendo!

18 år etter at han ga ut boka «Arbeid mindre, lev mer» skal Vennerød følge sin egen livsfilosofi og gi slipp på jobbtilværelsen:

- Jeg slutter først og fremst for å få mer tid i livet mitt. Familien trenger meg. Bladet trenger meg ikke i samme grad som tidligere.

Lettet

Han tar imot Dagbladet i sin flotte enebolig på Skøyen i Oslo og virker lettet over at beslutningen er fattet.

- Etter at vi var over den første gründerperioden, trodde jeg lenge at det ville bli mulig å trappe ned, jobbe mindre. Men det har vært 150 prosent jobbing hele tida. Litt for ofte har kona ringt meg på kontoret og sagt: - Nå går jeg og legger meg. Har du hatt det bra i dag? Slik blir det lett når man har hobbyen sin som jobb, sier Vennerød.

Sykdom

I jula ble Vennerød sengeliggende med en kraftig lungebetennelse.

- Sykdommen satte i gang en tankeprosess, som førte til at jeg bestemte meg for å slutte i jobben.

- Er det en vemodig beslutning?

- Det er klart. Dette har vært mitt livsprosjekt, men jeg er nok en gründerperson som misliker når arbeidet bærer preg av rutine, sier han. Han kaller Dine Penger landets største folkeopplysningsprosjekt, og er svært fornøyd med posisjonen bladet har fått:

- I begynnelsen var det et blad som folk gjemte vekk når de fikk besøk. Man skulle liksom ikke være opptatt av personlig økonomi. I dag er aviser og TV stappfulle av stoff om emnet. Det var vi som startet det hele, sier han stolt.

For fire år siden solgte Vennerød og medredaktør Carsten O. Five bladsuksessen til Schibsted for totalt 98 millioner kroner. Etter at skatten er betalt, sitter de to hovedeierne igjen med 30 millioner kroner. Carsten O. Five fortsetter som redaktør og får med seg nåværende redaksjonssjef Tom Staavi som medredaktør.

Vil investere

- Hva skal du gjøre med alle millionene du har tjent?

- Faktisk har jeg ikke gjort noe fornuftig med disse pengene. Mesteparten er i banken og det er jo helt hårreisende! Det er jo det siste stedet man skal ha pengene sine. Nei, økonomien min er bare surr. Her forleden fikk jeg forresten inkassovarsel fra banken, ler han. Nå skal Norges fremste pengerådgiver endelig få tid til å følge sine egne pengeråd.

Spise godt

Vennerød har få konkrete planer om tilværelsen etter at redaktørtida er over. Han ønsker å bruke noe mer tid som styreformann på luksusrestauranten Le Canard, som han eier en tredjedel av:

- Før hadde jeg jo ikke engang tid til å besøke restauranten. Nå skal jeg i alle fall spise der mye mer. I tillegg ønsker han å spille mer tennis og bli en bedre bridgespiller, sier han.

- Og så skal jeg spille mye, mye mer Nintendo, avslutter den lekne trebarnsfaren.

LEKEN FAR: - Jeg er et svært lekent menneske, men har ikke fått tid til å leke nok, sier Christian Vennerød. Her med barna Vivian og Øyvind.