- Endelig

ET STED PÅ ØSTLANDET (Dagbladet): Skipsreder Thor Christensen feiret seieren på et hemmelig sted sammen med samboeren Nina Fleischer. - Dette er en stor seier for meg. Jeg føler at jeg blir trodd. Hytta er langt fra det viktigste, sa Christensen da han møtte Dagbladet i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er første steg for meg. Endelig kan jeg gå ut blant folk igjen. Jeg føler at jeg blir trodd. Folk begynner å forstå hva jeg virkelig har vært gjennom, sier en overlykkelig Thor Christensen til Dagbladet.

I nesten et døgn ventet han på avgjørelsen fra Kongsberg byrett. Det var ikke fritt for at han felte en tåre da advokat Sverre Holm overbrakte gledesbudskapet over telefon. Selve dommen har han ikke fått tid til å lese ennå, men han har fått med seg det viktigste: hytta i Uvdal er hans.

- Vi håpet å få dommen allerede mandag kveld. Det siste døgnet har vært pinefullt. Jeg har vært forferdelig spent. Da jeg fikk beskjeden, var det som om jeg lettet, sier Christensen.

Hjemme i Sandefjord sto jubelen i taket. Venner og bekjente kom innom med blomster og oppmuntrende ord. Seieren ville imidlertid skipsrederen feire alene sammen med forloveden. Hvor de skulle ville de ikke si.

En stor opptur

- Nå skal vi ha noen rolige dager. Hele den siste uka har vært en opptur for meg. Etter rettssaken har jeg hatt en god følelse. Jeg har fortalt alle hva jeg har opplevd. Det har vært godt både for meg og familien, sier Christensen.

Han legger ikke skjul på at tida før og under rettssaken har vært hard. Han har vært redd og nervøs, og stort sett holdt seg hjemme for seg selv.

- Jeg har gruet meg for å gå i butikken. Hverdagslige ting, som for andre er ren rutine, har vært vanskelige for meg. Jeg har levd med truslene hengende over hodet til enhver tid, sier han.

Nå føler han seg mye sterkere, og han tror dommen er første steg mot en mer normal tilværelse. Han bruker mye tid sammen med sine nærmeste, og henter krefter i naturen. Etter rettssaken i Uvdal ble han igjen på fjellet. Det er der han trives best.

- Jeg vil leve et normalt liv. Jeg har alltid koblet av i frisk fjelluft. Selvtilliten er på vei tilbake, sier Christensen.

- Ikke redd lenger

Rett før paret møter Dagbladet har Christensen for første gang på lang tid stoppet for å spise ute blant andre.

- Jeg fikk sjokk da Thor spurte om vi skulle stoppe, samtidig ble jeg utrolig glad. Thor virker mye sterkere og mer avslappet. Nå kan vi snart begynne å leve et normalt liv igjen, sier forloveden Nina.

Etter å ha snakket med Dagbladet går de to sammen inn for å handle i en butikk. For bare en uke siden ville dette ha vært utenkelig.

- Jeg er ikke redd for å bli gjenkjent lenger. Dommen var det siste signalet jeg trengte for å ta mot til meg. Nå skal alt bli bra, sier Christensen.

Iskalde blikk

Selve rettssaken kostet mange krefter for rederen. Ikke bare skulle han forklare seg under ed - han skulle også møte sin tidligere venn Atle Hamre. For første gang etter at travtreneren ble siktet for pengeutpressingen skulle de to være i samme rom.

- Det var ikke lett. Jeg følte at alle satt strategisk til og stirret på meg. Det første Atle gjorde var å sette to kalde øyne rett i meg. Det var vanskelig å møte blikket hans, sier Christensen.

Han er oppgitt over at den tidligere vennen og samarbeidspartneren - ifølge Christensen - ikke fortalte dommeren sannheten.

- Jeg vet jo hva Atle har sagt til meg tidligere. Atle var min venn da, jeg trodde han var min hjelper. Jeg hadde ingen anelse om at han kunne stå bak det hele. Jeg har heller aldri anmeldt Atle for å ha presset meg for penger, sier Christensen, og poengterer at det først var da politiet fengslet Hamre at han forsto at den tidligere vennen kan ha vært en av utpresserne. Nå håper han at en eventuell straffesak vil gi ham svaret på hvem som sto bak.

Trives i Uvdal

Den omstridte hytta i Uvdal vet han foreløpig ikke hva han vil gjøre med. Han er bare forferdelig glad for at retten har slått fast at hytta tilhører ham.

- Det er en fin hytte i et barnevennlig område. Jeg trives i Uvdal. Familien har hatt ferie-sted der i mange år, sier Christensen.

Han er forberedt på at TV-kjendis Hallvard Flatland vil anke rettens avgjørelse.

- Slik er rettssystemet - det får en bare leve med. Jeg gleder meg over seieren og at jeg blir trodd. Hva som vil skje videre kan jeg ikke tenke på nå, sier Christensen.

SEIERSKLEM: Skipsreder Thor Christensen får seiersklem av samboer Nina Fleischer. - Dommeren troddepå meg. Han forsto hva jeg hadde vært gjennom, sier Christensen.