Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endelig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag har visstnok hele landet en fellesopplevelse: Vi ser alle sola. Ellers har den vært uhyre tilbakeholden med sine stråler over Sør-Norge i år. Men når den først kommer fram, er den veldig politisk korrekt. Den kommer i helgene slik at vi ikke fristes til et eneste stjålet friminutt i arbeidstida.
  • Nei, årets sommer over Sør-Norge har levd opp til årets hundreårsmarkering - for dikteren Sigbjørn Obstfelders død: Alle husker hans «Regn, regn, regn, regn, øsende regn, pøsende regn...». Han trodde han var havnet på feil klode. Men i Finnmark har de brydd seg katten om vår første modernist, de har solt seg og badet og pekt nese av søringan som for en gangs skyld får som fortjent. Men også slik har sola vært sosialdemokratisk korrekt: Den har utøvd godt distriktspolitisk skjønn. Dessuten har den vært inflasjonsdempende. Tenk hva det ville ha skapt av press i finansminister Schjøtt-Pedersens økonomi om hans fylkesbrødre og -søstre måtte ha reist til Syden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media