Endeløse køer på Gardermoen

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Nok en gang skaper været kaos på Gardermoen.Tusener av fortvilte passasjerer sniler seg avgårde i endeløse køer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er underkjølt regn og snøvær som skaper store problemer for flyavviklingen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Etter flere timer med full stopp åpnet tårnet opp for noe trafikk.

- Aktiviteten er begrenset til 18 bevegelser i timen, mot normalt 55, sier flygeleder Frode Enger i kontrolltårnet på Gardermoen til NTB.

Det er spesielt avganger vestover, til Ålesund, Bergen og Stavanger som er kansellert. I ettermiddag ble det anslått at rundt 4000 passasjerer ventet på å komme seg avgårde på Gardermoen. De endeløse køene skal ha begynt å løse seg opp utover kvelden, men passasjerer Dagbladet har snakket med klager over dårlig informasjon.

Problemene har forplantet seg til resten av fly-Norge.

- Her er det ille, sier Kjell Ivar Johansen, vaktsjef for Braathens på Stavanger Lufthavn Sola til Dagbladet. I ventehallen sto flere hundre mennesker som ikke fikk fly ut.

- Vi henstiller at de som ikke absolutt må til Oslo i kveld booker om til lørdag eller søndag.

Ferjetrøbbel

I Rogaland måtte flere ferjestrekninger innstille da bølgene ble for høye. Ved 14-tia i dag måtte Tau-ferja gi opp å legge til kai i Stavanger. - Vi tok ikke sjansen på å ødelegge båten, sa kaptein Per Stangeland på ferja «Stavanger» til Stavanger Aftenblad tidligere i dag.

Andre ferjestrekninger er blitt omdirigert, og skip som ligger til kai skal ha slitt seg fra fortøyningene.