Endevendte biler og strippet politiker for miljøet

Kinesiske demonstranter vant miljøkamp.

MILJØPROTEST:"Beskytt hjemlandet vårt", er budskapet lokale protestanter ville sende til myndighetene. Lørdag var gatene i den kinesiske byen Qidong fylt av flere tusen mennesker som var mot byggingen av et nytt rør for avfallsvann fra en papirfabrikk.   Foto: Kyodo News/ AP/ NTB Scanpix
MILJØPROTEST:"Beskytt hjemlandet vårt", er budskapet lokale protestanter ville sende til myndighetene. Lørdag var gatene i den kinesiske byen Qidong fylt av flere tusen mennesker som var mot byggingen av et nytt rør for avfallsvann fra en papirfabrikk. Foto: Kyodo News/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Demonstrantene var fly forbanna fordi myndighetene planla å bygge et nytt rør til avfallsvann, som demonstrantene mente ville forurense kystvannet deres. Lørdagens demonstrasjon fant sted i byen Qidong nord for Shanghai.

Strippet lokalpolitiker Det ble heftig da flere 1000 demonstranter endevendte biler i gatene og stormet kontorene til lokale politikere.

En lokal partisekretær forteller at han til og med ble avkledd av sinte miljøaktivister, skriver BBC. 

Demonstrantene ville vite hvilket klesmerke partisekretæren Sun Jianhua brukte. Da de oppdaget at det var et dyrt italiensk merke tok de av ham på overkroppen og forsøkte å ta på ham en t-skjorte med et miljøbudskap.

Økt miljøengasjement Nå har altså myndighetene snudd i saken, og det blir ikke noe rør for avfallsvann som går ut i sjøen.

Kinesernes har blitt tydeligere på å vise sitt miljøengasjement som motvekt til den økte forurensningen i Kina de siste tiårene, skriver BBC.

Tidligere denne måneden var det også store demonstrasjoner i Sichuan-provinsen på grunn av at myndighetene ønsket å bygge et nytt kobberanlegg der. Også disse planene ble stanset av sinte kinesiske demonstranter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.