TO TATT AV RAS: Endre Medhaug (30) omkom i gårsdagens ras i Troms. Kona (25) behandles for livstruende skader. MMS-foto: Marte Hotvet/Nordlys
TO TATT AV RAS: Endre Medhaug (30) omkom i gårsdagens ras i Troms. Kona (25) behandles for livstruende skader. MMS-foto: Marte Hotvet/NordlysVis mer

Endre Medhaug (30) omkom i snøraset i Troms

Kona (25) er livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det var Endre Medhaug (30) fra Stavanger som omkom i gårsdagens skredulykke på Durmålsfjellet i Kattfjordeidet, opplyser Troms politidistrikt.

Tilstanden til kona (25), den andre som ble tatt av raset, er fortsatt kritisk og ustabil. Hun behandles på intensivavdelingen, ifølge Universitetssykehuset i Tromsø.

Et vitne tvarslet politiet og Hovedredningssentralen om raset klokka 20 i går kveld. Begge ble funnet livløse rundt klokka 21.30.

- De hadde på seg skredsendere og helikopteret klarte derfor å observere dem fra lufta, sier redningsleder Kjell Tennes ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

Begge pådro seg fallskader, opplyste leder for akuttmedisinsk avdeling, Mads Gilbert, ved UNN under en pressekonferanse.

Gilbert, som selv deltok i redningsaksjonen, berømmet vitnenes innsats og raske varsling.

 - Ikke et sekund i denne aksjonen gikk til spille, og dette skyldes disse tre unge menneskene. De varslet på helt rett måte og gikk selv inn i området. Vi er veldig imponert over deres innsats. De har vært heltemodige, sa Gilbert på pressekonferansen, melder NTB.