Endrer el-bilvedtaket: Nå er det bare elbiler med passasjerer som får bruke kollektivfeltet på E18 i rushtida

Gjelder fra 1. juni.

MÅ SKAFFE SEG PASSASJERER: I morgenrushet inn mot Oslo på E18 fra Drammen i Sandvika er kollektivfeltet til tider preget av kø med elbiler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅ SKAFFE SEG PASSASJERER: I morgenrushet inn mot Oslo på E18 fra Drammen i Sandvika er kollektivfeltet til tider preget av kø med elbiler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med tunnelarbeider som skal pågå fram til 2020 varslet Statens vegvesen i forrige uke at elbiler fra 1. juni vil bli stengt ute fra kollektivfeltet fra viktige strekninger i Oslo-trafikken.

Nå endrer vegvesenet vedtaket, og vil tillate elbiler med passasjerer på E18 strekningen Sandvika-Filipstad i perioden 07.00 - 09.00 inngående (øst), og i samme område 14.00 — 18.00 utgående (vest), opplyser vegvesnet selv i en pressemelding.

Er du elbilereier og pendler til jobb i Oslo fra områdene vest for sentrum, må du derfor finne deg en passasjer i rushtida hvis du til nå ha kjørt alene.

Endret etter reaksjoner Justeringen kommer etter samtaler med både samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, Oslo kommune og fylkeskommunen.

- Det ble mye reaksjoner på dette i forrige uke. Vi var i et møte med samferdselsministeren om dette fredag, og et møte i går med kommunen og fylkeskommunen, og det ble besluttet å justere vedtaket ved å tillate samkjøring, sier Eystein Hanssen, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, til Dagbladet.

Han sier det kan komme nye endringer senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer