Endrer el-bilvedtaket: Nå er det bare elbiler med passasjerer som får bruke kollektivfeltet på E18 i rushtida

Gjelder fra 1. juni.

MÅ SKAFFE SEG PASSASJERER: I morgenrushet inn mot Oslo på E18 fra Drammen i Sandvika er kollektivfeltet til tider preget av kø med elbiler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅ SKAFFE SEG PASSASJERER: I morgenrushet inn mot Oslo på E18 fra Drammen i Sandvika er kollektivfeltet til tider preget av kø med elbiler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med tunnelarbeider som skal pågå fram til 2020 varslet Statens vegvesen i forrige uke at elbiler fra 1. juni vil bli stengt ute fra kollektivfeltet fra viktige strekninger i Oslo-trafikken.

Nå endrer vegvesenet vedtaket, og vil tillate elbiler med passasjerer på E18 strekningen Sandvika-Filipstad i perioden 07.00 - 09.00 inngående (øst), og i samme område 14.00 — 18.00 utgående (vest), opplyser vegvesnet selv i en pressemelding.

Er du elbilereier og pendler til jobb i Oslo fra områdene vest for sentrum, må du derfor finne deg en passasjer i rushtida hvis du til nå ha kjørt alene.

Endret etter reaksjoner Justeringen kommer etter samtaler med både samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, Oslo kommune og fylkeskommunen.

- Det ble mye reaksjoner på dette i forrige uke. Vi var i et møte med samferdselsministeren om dette fredag, og et møte i går med kommunen og fylkeskommunen, og det ble besluttet å justere vedtaket ved å tillate samkjøring, sier Eystein Hanssen, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, til Dagbladet.

Han sier det kan komme nye endringer senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.