Endrer forklaring

Tirsdag sa Siv at de ikke hadde fått noe informasjon om Birkedal som ga grunn til bekymring. Nå vil ikke partiet lenger avkrefte det.

KRISEMØTE: Etter krisemøtet på kontoret i går, avkreftet ikke Siv Jensen lenger at partiet har visst om påstandene om upassende oppførsel fra Trond Birkedals side. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet.
KRISEMØTE: Etter krisemøtet på kontoret i går, avkreftet ikke Siv Jensen lenger at partiet har visst om påstandene om upassende oppførsel fra Trond Birkedals side. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av gårsdagen endret Siv Jensen forklaring om hvorvidt hun har kjent til påstander om uanstendig eller upassende oppførsel fra Frp-politiker Trond Birkedals side.

- Ikke fått informasjon Til VGs papirutgave onsdag svarte Siv slik på gjentatte spørsmål om hun har hørt noe om at Birkedal skal ha oppført seg upassende:

- Vi har ikke tidligere fått informasjon som ga grunnlag til å reagere.

Men i løpet av gårsdagen ble det stadig klarere at både generalsekretær Geir Mo og FpU-leder Ove Vanebo har vært varslet om saken. Gutten som var 15 år da han skal ha hatt oralsex med Birkedal på et hotellrom i Oslo, sa til Dagbladet i går at han varslet tre kamerater som skulle varsle videre oppover i systemet.

- Fikk informasjon Guttens bistandsadvokat bekreftet overfor NRK og TV2 i går at både Ove Vanebo og Geir Mo ble orientert om saken og at det «sikkert» var flere personer i ledelsen som kjente til saken. Nå erfarer Aftenbladet at Vanebo tok saken opp med Birkedal for halvannet år siden.

I går kveld var det krisemøte i Frp. Etter dette møtet sluttet Siv Jensen å avkrefte at de har visst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer