- Endrer ikke utfallet

Etter et møte med Donald Trump sier republikanske ledere i Michigans delstatsforsamling at de ikke har fått informasjon som vil kunne endre valgresultatet i delstaten.

MØTE: Donald Trump møtte republikanske ledere i Michigans delstatsforsamling fredag. Foto: Reuters/NTB.
MØTE: Donald Trump møtte republikanske ledere i Michigans delstatsforsamling fredag. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump hadde fredag møte i Det hvite hus med flere republikanske ledere i Michigans delstatsforsamling for å diskutere valget.

Resultatet viser at Joe Biden vinner delstaten, men det er ennå ikke formelt godkjent.

Etter møtet bekrefter CNNs korrespondent i Det hvite hus, Kaitlan Collins, at de ikke har funnet informasjon som vil endre utfallet i delstaten. Det skriver Collins selv på Twitter.

- Endrer ikke utfallet

Flertallsleder Mike Shirkey i Michigans senat og flertallsleder Lee Chatfield i Michigans underhus, som deltok på møtet med presidenten, bekrefter også dette selv i en uttalelse.

USAs president Donald Trump gir seg ikke. Han påstår fortsatt at han er den rettmessige vinneren av det amerikanske presidentvalget. Video: AP Vis mer

- Vi har ikke fått noen informasjon som endrer utfallet av valget i Michigan, og ledere for lovgiverne vil vi følge loven og normale prosesser som gjelder Michigans valgmenn, som vi har sagt hele tida, opplyser republikanerne fra Michigan i en uttalelse.

- Vi brukte vår tid i Det hvite hus til å levere et president et brev der vi gjorde det klart at vi støttet ytterligere føderale midler til å bekjempe covid-19 i delstaten. Vi har også formidlet dette til representanter i Kongressen, skriver de videre.

Gått til søksmål

Trump-leiren har gjennom søksmål og andre inngrep forsøkt å utfordre resultatet av presidentvalget i en rekke delstater etter nederlaget 3. november.

Ifølge AP vant påtroppende president Joe Biden i delstaten Michigan med 153 000 stemmers margin. Nå har både flertallsleder Shirkey og flertallsleder Chatfield uttalt at de ikke har informasjon som kan endre valgresultatet.

SVETTEN RENNER: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen at det rant over på sosiale medier. Video: AP Vis mer

Valgstyret må godkjenne resultatet seinest mandag.

CNN skriver også Trump nå vurderer å kalle inn republikanske delstatspolitikere i Pennsylvania i et nytt forsøk på å overtale en delstat til å instruere sine valgmenn til å stemme på Trump.

Opplysningene er ikke bekreftet av Det hvite hus.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer