Corona

Endrer karanteneregler

Fra og med fredag klokka 15.00 slipper du innreisekarantene hvis du er fullvaksinert eller har hatt corona siste halvår.

ADVARER: Helseminister Bent Høie advarer mot å dele dette på sosiale medier. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forutsetningen er at man tar en negativ test på grensen eller innen to dager etter ankomst.

- Vi gjør også endringer sånn at ungdommer mellom 12 og 18 år kan få kort innreisekarantene ved å dokumentere negativt testresultat i karantenetiden med PCR-test som er tatt senest tre døgn etter ankomst, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse onsdag ettermiddag.

- På den måten likestilles fra fredag klokken 15.00 alle under 18 år, la han til.

Da trer de nye reglene i kraft.

Utenlandsreiser fortsatt frarådet

Regjeringen fraråder fortsatt alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Siden 3. juni har det vært en midlertidig løsning slik at reisende ikke må på karantenehotell, men kan gjennomføre karantene hjemme hvis de er beskyttet.

Helseministeren oppfordrer alle som tror de trenger vaksinesertifikat den nærmeste tiden, til å sjekke at opplysningene som er registrert, er riktige. Dersom noe er feil, bør man ta kontakt med kommunen der man er vaksinert eller teststasjonen der man har tatt en test, for å rette opp opplysninger.

Ikke del bilde av QR-kode

Dette gjør man gjennom å logge inn på helsenorge.no og rulle ned til coronasertifikat. Høie advarte imidlertid mot å dele bilder av coronasertifikatet i sosiale medier.

- På samme måte som det ikke er lurt å legge ut bilde av pass, førerkort eller annen personsensitiv informasjon, begrunnet han det med.

Innenlands vil vi ta i bruk coronasertifikatet på trinn tre i gjenåpningen, og

Nye turist-regler

EU-turister slipper karantene ved innreise til Norge når det europeiske coronasertifikatet er på plass, opplyser helseminister Bent Høie (H).

- Norges utgangspunkt har hele tiden vært at vi ønsker å være en del av en felleseuropeisk løsning, sa Høie på regjeringens pressekonferanse om coronasituasjonen onsdag.

Samme dag ble det kjent at EU er i rute til å få ordningen med coronasertifikat på plass fra 1. juli. Sertifikatet vil gi fritak for krav om karantene, isolasjon eller testing ved reiser til andre land i unionen.

- Forutsetningen er at vi er i stand til å kontrollere QR-koden på grensen. Det er et arbeid som pågår, og som vi har som ambisjon å ha på plass i månedsskiftet juni/juli, sier Høie.

- Det vil også kreve en del regelverksendringer, og de vil også bli vurdert, sier helseministeren.

Fredag klokka 15 tas det norske coronasertifikatet i bruk. Dette er imidlertid bare gyldig ved reiser til og i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer