Endrer nyttårstalen etter Ari Behns bortgang

Statsminister Erna Solberg (H) endrer nyttårstalen sin etter Ari Behns bortgang.

NYTTÅRSTALEN: Statsminister Erna Solberg avbildet i forbindelse med fjorårets nyttårstale, som ble holdt i statsministerboligen. Foto:Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTTÅRSTALEN: Statsminister Erna Solberg avbildet i forbindelse med fjorårets nyttårstale, som ble holdt i statsministerboligen. Foto:Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det ble kjent at kunster og forfatter Ari Behn (47) hadde tatt sitt eget liv første juledag, velger statsminister Erna Solberg å endre sin nyttårstale.

Det bekrefter Statsministerens kontor (SMK) overfor Dagbladet.

- Psykisk helse og selvmord har i lang tid vært et viktig tema for statsministeren og er det også i nyttårstalen som ble spilt inn før jul. I lys av Ari Behns bortgang er det ønskelig å gjøre noen justeringer i denne delen av talen, av omsorg for alle som var glad i Ari Behn og som nå er berørt av det som har skjedd, sier Ida Dahl Nilssen ved SMK til Dagbladet.

- Ta vare på hverandre

Torsdag delte også statsminister Erna Solberg et innlegg på Facebook hvor hun påpekte viktigheten av å ta vare på hverandre.

Etter at Ari Behns familie gjennom Geir Håkonsund, gikk ut med at Behn hadde tatt sitt eget liv, har det blitt et stort fokus på mental helse.

- Tre barn har mistet sin pappa. Mange har mistet en venn. Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham, skrev Solberg og la ved informasjon om Mental Helses hjelpetelefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer