Regjeringsforhandlinger:

Endrer planene - dropper Stortinget

Forhandlingene i Hurdal er i sluttfasen, og fredag morgen endret Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum planene sine. Partilederne dropper planlagt fredagsmøte i Stortinget for for å forhandle videre i Hurdal.

FORSINKET: Trygve Slagsvold Vedum er sent ute til å forsette sonderingene om å danne regjering. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HURDAL (Dagbladet): Etter planen skulle ikke Ap-leder Jonas Gahr Støre være til stede under regjeringsforhandlingene i Hurdal i dag.

Ap-lederen hadde planlagt å møte i Stortinget, men Arbeiderpartiet bekrefter overfor Dagbladet at Støre har fått utbytting.

Dermed fortsetter han å lede forhandlingene som Dagbladet er kjent med at nærmer seg slutten, men det er uvisst om plattformen presenteres i dag.

Også Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum blir i Hurdal for å sluttføre regjeringsplattformen fredag.

Få lekkasjer

Abort, EØS, formuesskatt, kontantstøtte og forsvarspolitikk er blant temaene som kan øke temperaturen i forhandlingsrommet på Hurdalsjøen Hotell betraktelig de siste dagene av forhandlingene.

Foreløpig har svært få enigheter lekket ut, annet enn at partiene er enige i næringspolitikken, om å gi frivilligheten full momskompensasjon i 2022, og om å fjerne firerkravet i lærerutdanningen.

Går mot slutten

Neste alternativ for å presentere det politiske grunnlaget for landets nye regjering er søndag.

Torsdag kveld møtte ungdomspartilederne opp ved hotellet i Hurdal, noe som blir tolket som et tegn på at samtalene går mot ferdigstilling av Hurdalsplattformen til Ap og Sp.

Dagbladet vet at ungdomspartilederne overnattet på hotellet til i dag. Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng drar til Oslo fredag morgen, men vender tilbake til Hurdal rundt lunsj.

Som Dagbladet tidligere har skrevet er Støre og Vedum i gang med regjeringskabalen, og partitopper som går svanger med en statsråd i magen bør trolig ha mobilen på i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer