FUNNET DØDE: En av de tre forsvunne pingvinkyllingene. I går ble det klart at to av de tre fortsatt lå inne i atlanterhavsparken. Nå blir siktelsen mot russen endret. Foto: Atlanterhavsparken
FUNNET DØDE: En av de tre forsvunne pingvinkyllingene. I går ble det klart at to av de tre fortsatt lå inne i atlanterhavsparken. Nå blir siktelsen mot russen endret. Foto: AtlanterhavsparkenVis mer

Endrer siktelsen mot russen i pingvinsaken

Siktelsen mot de fire som brøt seg inn i Atlanterhavsparken blir endret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiinspektør Yngve Skovly overfor NRK.

- Slik det ser ut nå vil vi stå overfor et annet straffeforhold, nemlig ulovlig inntrengning i et område, sier Skovly.

De fire, to kvinner og to menn, alle russ i år, ble torsdag siktet etter dyrevelferdslovens paragraf 14, «å etterlate dyr i helpeløs tilstand».

Siktelsen kom etter at tre pingvinkyllinger og et egg var borte fra Atlanterhavsparken utenfor Ålesund. Overvåkningsvideoen viste at seks-syv russ hadde vært inne i parken natta før det ble oppdaget at det manglet kyllinger.

I går fant Atlanterhavsparken ut at to av de forsvunne pingvinkyllingene fortsatt lå inne i reirene, muligens trampet i hjel av foreldrene.

Funnet av ansatte Tor Erik Standal, daglig leder i Atlanterhavsparken, bekreftet overfor Dagbladet i går at det var ansatte som fant pingvinene.

- Vi har funnet to døde pingvinkyllinger inne i anlegget. Omstendighetene kjenner vi ikke, sier  til Dagbladet.

Han sier at pingvinene ble funnet under en grundig gjennomgang av anlegget.

De fire-fem uker gamle pingvinkyllingene av rasen Humboldtpingvin forsvant natt til torsdag 14. mai.

Russen fikk skylda Russen fikk raskt skylda, og det var overvåkningsbilder som viste at russen var inne hos pingvinene den aktuelle natta.

- Dette er en meget stygg sak. Dessverre virker det som om det er russen som har vært her. De har hatt fest på parkeringsplassen og våre overvåkingsbilder viser at sju personer har vært inne. Disse bærer på noe, og det er nok eggene og kyllingene. Dette ser vi på bildene og de er lett gjenkjennelig med refleksmønster på russedraktene, sa daglig leder i parken, Tor Erik Standalhan, til Sunnmørsposten.

Alle de fire som ble siktet innrømmet at de hadde vært inne hos pingvinene, men de har alle nektet for å ha tatt pingvinungene og ikke kunnet si noe om hvor de befant seg.