NAV og AAP:

Endrer trygderegler:
- Viktig

Regjeringen bekrefter overfor Dagbladet at de vil endre reglene for arbeidsavklaringspenger. Endringen vil påvirke flere hundre nordmenn hvert år.

GJØR ENDRINGER: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil forlenge tiden enkelte kan motta arbeidsavklaringspenger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GJØR ENDRINGER: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil forlenge tiden enkelte kan motta arbeidsavklaringspenger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen vil endre reglene for maksimal varighet for arbeidsavklaringspenger (AAP).

Lang ventetid på medisinsk behandling gir ikke rett til forlengelse etter dagens regelverk. Dette vil regjeringen nå endre på.

Det bekrefter barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad overfor Dagbladet torsdag kveld.

Forslaget innebærer at det skal kunne gis forlengelse av stønadsperioden til personer som har hatt langvarig ventetid på behandling i helsevesenet i løpet av stønadsperioden.

- Dette vil være en viktig endring for dem som mottar AAP og venter på medisinsk behandling, sier Ropstad til Dagbladet.

Rundt 300 personer påvirkes av endringen denne endringen. Disse vil kunne få forlenget sin AAP-periode, ifølge regjeringen.

- Ventetider i helsevesenet er ofte noe verken AAP-mottakere eller NAV kan påvirke. Da virker det urimelig at en mottaker risikerer å bruke opp sin stønadsperiode på å vente på å komme i gang med medisinsk behandling eller arbeidsrettet tiltak, fortsetter KrF-lederen.

AAP skal sikre deg inntekt i perioder du på grunn av sykdom eller skade har behov for hjelp fra NAV for å komme i arbeid. Man har rett på AAP dersom arbeidsevnen er redusert med minst 50 prosent.

For KrF er saken et viktig gjennomslag, og Ropstad mener AAP-ordningen nå er styrket.

- Vi foreslår også at ventetid for behandling og utredningstid kan vurderes samlet. Det vil si at det kan gis unntak selv om tiden som er gått med hver for seg ikke regnes som langvarige, sier Ropstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer