Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endresen får stjernepublikum

DUBLIN (Dagbladet): Tor Endresen og hans «San Francisco» kan få et meget stjernespekket publikum under finalen på The Point i Dublin lørdag kveld. De hotteste spekulasjonen går ut på at slagerstorheter som Cliff Richard, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan og to stykk ABBA vil sitte i salen for å kaste ekstrem kjendisglans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge sjefprodusent Noel Curran i irsk rikskringkasting, RTE, er det 100 prosent sikkert at alle de nevnet artistene vil bidra med videosnutter i VIP-klassen under showet. Ifølge uoffisielle GP-kilder hevdes det at fjernsynsselskapet også prøver å få dem til å komme til Dublin, ikke for å synge, men for å være hedersgjester.

- Hvis noen av disse artistene kommer til finalen blir det helt fantastisk, helt utrolig, men jeg tror det ikke før jeg får se det, sier Tor, som har truffet fransk-kanadiske Celine Dion tidligere. Hun som etter at hun ble GP-vinner i 1988 for Sveits med «Ne Partez Pas Sans», har solgt millioner av mjuksoulskiver og blitt Røkke-rik.

Dion gråt

- Celine Dion traff jeg etter at hun vant her i Dublin. Hun var totalt ukjent og satt inne i garderoben etter seieren og gråt av glede. Jeg tok faktisk bilder av henne for en avis og ga henne mange klemmer, sier en strålende opplagt Tor Endresen etter gårsdagens første prøveopptreden.

- Det satt som ei kule i går, rett og slett megabra. Nå er jeg endelig i Grand Prix-finalen, det er en av mine gamle drømmer som endelig går i oppfyllelse, sier Tor fra Bergen, byen som faktisk har ett bra fotballlag for tida.

- Det må vel være ok hvis f.eks. ABBA, Smør-Julio og Cliff sitter i salen også?

Cliff, en helt

- Hvis Cliffen kommer burde Rune Larsen ha vært her også, han har et sterkt forhold til Cliff. Et av mine Grand Prix-høydepunkt var i 1968. Cliff sang «Congratulations», en kjempefin sang, men den gikk utrolig nok ikke ikke til topps, sier Tor Endresen like før han skal ut på videoopptak i går.

Han og den norske gjengen skulle gjøre unna det som på GP-språket heter «Postcards» dvs. små videopresentasjoner på drøye minuttet som skal brukes før artistene kommer på finalescenen.

Kultur-begivenhet

En scene som for Endresen virkelig kan bli et øyeblikk av stor lykke. For uansett vil kjendisgalleriet i salen omfatte Johnny Logan, GP-veteranen fra Irland, fjorårets vinner Eimar Quinn og Secret Garden. Hvis Julio, ABBA, Cliff og Dion bare snakker via TV-skjermene, har de bare rosende ord å fortelle om sitt møte med Europas viktigste kultur light-begivenhet.

Dion vil etter de Dagbladets graver-GP-gruppe erfarer, følelsesmessig fortelle at GP-seieren betydde alt for hennes videre karriere. Det samme vil de to gamle mørkeblondhetene fra Sverige, Bjørn Ulveus og Benny Anderson, gjøre på en meget humoristisk måte.

Den spanske Mallorca-sjarmøren Julio Iglesia, som deltok for Spania i 1970 med «Gwendolyne» og fikk åtte stemmer, vil også stå fram å bedyre sin kjærlighet til Grand Prix-dyret. På vegne av Tor og Norge; heia Brann!