Båtulykke i Kragerø:

Endret forklaring etter å ha satt i gang leteaksjon i Kragerø - nå mistenker politiet promillekjøring

Det ble satt i gang en stor leteaksjon etter at en mann kom blodig inn på legevakta i Kragerø.

Natt til søndag troppet en hardt skadd mann i 20-åra opp på legevakta i Kragerø og fortalte at han hadde vært involvert i en båtulykke. Forklaringen hans gikk ut på at det var flere andre personer i båten, og at flere hadde havnet i vannet.

Ulykken fant sted mellom Skåtøy og Jomfruland i Kragerø kommune, og politiet sier at det er på det rene at ulykken har funnet sted, men at mannens forklaring var veldig uklar.

Leteaksjon

- Det er en mann som har kommet inn til legevakten i Kragerø med store skader. Han sier han kom til bevissthet i båten. Der er det en del blod, og han mener han hadde flere andre personer med seg i båten, opplyste redningsleder til NTB.

Politiet bekreftet at mannen var hardt skadd da han kom til legevakten med båt.

- Det er på det rene at det har vært en ulykke, og vi jobber med få kartlagt hvem som har været i båten. Dette er foreløpig noe uklart, men vi har noen navn vi sjekker. Så langt har vi fått tak i to personer som ikke har vært med i båten, sier han.

Det førte til at alle nødetater har rykket ut, og at en leteaksjon ble satt i gang.

Dykkere fra både Bamble og Skien, en politibåt og redningsskøyta «UNI Kragerø» bisto i leteaksjonen.

Leteaksjon avsluttet

Så - omtrent klokka 02.30 - kom Sør-Øst politidistrikt med en ny melding på Twitter hvor de opplyste om at søket pågår fortsatt, men ting kan tyde på at den skadde har vært alene i båten og truffet på et skjær.

Omtrent en time seinere opplyste politiet om at den skadde er ved bevissthet, og har endret forklaring til at han er 100 prosent sikker på at han var alene i båten.

- Etterforskningen viser at det er sannsynlig at han har kjørt på et skjær. Vi har funnet fersk avsetning av hvit farge og rester av glassfiberbiter på skjæret som antas å ha vært åsted for ulykken, sier operasjonsleder Tore Grindem til Dagbladet og følger opp:

- Vi har også kontaktet personer ble opplyst å ha vært i båten, og har kontroll på dem.

Leteaksjonen ble avsluttet i 03.30-tiden, og den skadde båten er løftet på land.

Mistenker promillekjøring

- Vi mistenker at mannen har kjørt med promille, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til Dagbladet søndag morgen.

Operasjonslederen sier at politiet så langt ikke har fått avhørt mannen.

- Han er betegnet som hardt skadd, og ligger fortsatt innlagt på sykehus med hodeskader.

Mørch vil ikke si noe om mannen kan få bot for å ha startet leteaksjonen.