Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endret ikke renta

Av hensyn til internasjonal finansuro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges Bank holder styringsrenta uendret på 5,25 prosent, melder NTB.

- Konsumprisene har steget mer enn ventet, og veksten i norsk økonomi er fortsatt sterk. Samtidig er det utsikter til svakere vekst i verdensøkonomien, sier visesentralbanksjef Jarle Bergo i en pressemelding fra Norges Bank.

Renteforventningene internasjonalt er blitt betydelig lavere de siste ukene. Det kan se ut som om det kommer til å bli en avtakende vekst i verdensøkonomien, og aksjekursene har falt. Boligprisene har gått ned i flere land, også i Norge.

- Inflasjonen tiltok mer enn ventet i desember, og veksten i norsk økonomi er sterk, men når vi tar hensyn til den svake utviklingen ute og uroen i finansmarkedene er det samlet sett nå riktig å holde renten uendret, sier visesentralbanksjef Jarle Bergo.

At renten ble holdt på stedet hvil var som forventet, ifølge ekspertene.

- Mange forhold i norsk økonomi tilsier økt rente. Økt usikkerhet og lavere rente internasjonalt trekker motsatt, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities, til E24.

Hele Norges Banks redgjørelse for dagens beslutning kan du lese her.

PÅ STEDET HVIL: Sentralbanksjef Svein Gjedrem satte ikke opp renta i dag. Foto: SCANPIX
PÅ STEDET HVIL: Sentralbanksjef Svein Gjedrem satte ikke opp renta i dag. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media