- Endringer må komme nå når min generasjon dør ut

Generasjonsskifte kan bedre forholdet mellom Cuba og USA.

PARKLIV: Ramon Iglesias på en benk i Domino Park i det eksilcubanske området i Miami med tilnavnet Little Havana. Han forteller om et døende cubansk miljø og endrede holdninger. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
PARKLIV: Ramon Iglesias på en benk i Domino Park i det eksilcubanske området i Miami med tilnavnet Little Havana. Han forteller om et døende cubansk miljø og endrede holdninger. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIAMI (Dagbladet): USAs president Barack Obama overrasket de fleste da han i desember helt erklærte at han ville avslutte den mer enn 50 år lange, kalde krigen med den karibiske øya.

Det utløste både raseri og jubel blant de 1,5 millionene cubanere, som bor i USA etter å ha flyktet fra Castros kommunistregime. Flertallet bor, som Ramon Iglesias (78), i Miami.

- Dette er endringer som må komme nå når min generasjon dør ut. Cuba er bare 90 miles unna (om lag 144 kilometer). 50 år med sanksjoner som ikke virker, får være nok, sier Iglesias til Dagbladet og peker sørover med spaserstokken.

Han er blitt en institusjon som hver dag møter opp i Domino Park sammen med andre eldre, menn langs den cubanske hovedgata «Calle Ocho». I 1936 ble han født i et ganske annerledes Cuba mer enn 20 år før Fidel Castro tok makta. Faren jobba for jernbanen.

- Latin-Amerikas Paris - Det var et rikt land med store ressurser. Vi var det femte landet til å få elektrisk jernbane. Vi var Latin-Amerikas Paris, sier 78-åringen.

Selv har han ikke vært tilbake siden han dro i oktober 1961.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.