Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enebolig overtent på Klepp: - Boligen er tapt

Politiet opprettet en sikkerhetssone på 300 meter på grunn av to gassflasker som befant seg inne i det overtente huset.

KLEPP: En enebolig på Jæren i Rogaland er overtent. Brannen skal ha startet i andre etasje, og flammene sto ut av taket, ifølge politiet. Foto: Åge Bjørnevik / Jærbladet
KLEPP: En enebolig på Jæren i Rogaland er overtent. Brannen skal ha startet i andre etasje, og flammene sto ut av taket, ifølge politiet. Foto: Åge Bjørnevik / Jærbladet Vis mer

Rett før klokka 18.30 melder politiet i Sør-Vest at nødetatene rykker ut etter melding om brann i en enebolig i Klepp på Jæren.

Ifølge lokalavisa Jærbladet er huset fullstendig overtent. Det bekrefter politiets operasjonsleder, Toralv Skårland, overfor Dagbladet.

Klokka 21:58 bekrefter Skårland at boligen er tapt, og at politiet nå har forlatt stedet.

- Nå driver bann etterslokking og har kontroll. Det er ikke lenger fare for spredning til andre bygninger, og evakueringen er opphevet, opplyser operajsonslederen.

De aktuelle personene har fått beskjed om at de kan flytte tilbake til husene sine.

Evakuerer

Brannen startet i en gård, og politiet fikk tidligere på kvelden bekreftet av det var to gassflasker inne i huset som politiet har jobbet iherdig med å få ut.

- Det medfører at vi jobber ut fra en sikkerhetssone på en radius på 300 meter fra huset nå, sier Skårland.

Operasjonslederen bekrefter at politiet er i ferd med å evakuere de nærmeste naboene innenfor denne radiusen.

- Det er ikke tettbebygd der ute. Det er et landlig område hvor det er mye gårdsbruk. Vi har grei oversikt over de nærmeste naboene. Det er ikke store antallet som må evakueres.

Spredningsfare

- Det som er kritisk på stedet nå, er en viss risiko for spredning til driftsbygninger som ligger tett på huset, uttaler Skårland.

Nestkommanderende vaktleder i Rogaland brann og redning, Jon Helle, bekrefter også at boligen er fullstendig overtent.

- Det ligger vegg i vegg med en større hall, det kan være en industrihall, og brannen er i ferd med å spre seg til denne.

Det er stor spredningsfare, og vi har mobilisert ganske mye ressurser for å forsøke å stanse dette, understreker Helle og legger til at det også er flere boliger i nærheten som brannen kan spre seg til.

Han forklarer at det ble meldt inn av noen kjentfolk at det er gassflasker til stede i det overtente huset, og derfor har det blitt opprettet en sikkerhetssone.

Eksponert for røyk

Alle er bekreftet ute av boligen som er overtent, ifølge Helle.

Tre personer er sendt til sykehus med ambulanse etter å ha blitt eksponert for røyk, informerer politiet på Twitter.

Det er fem personer registrert på adressen, men familien skal være bortreist på ferie, opplyser politiet ifølge NTB.

Ifølge Skårland er det noen hester tilknyttet gårdsbygget. Disse er sikret, men hvis brannen sprer seg videre til driftsbygget er det planer om å flytte hestene.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media