Eneggede tvillinger i hver sin verdensdel

Mia og Alexandra (6) er eneggede tvillinger, men vokser opp i hver sin verdensdel og snakker forskjellige språk.

TVILLINGER: Selv om de er vokst opp i forskjellige kulturer, med ulikt kosthold og andre miljøfaktorer, er Mia og Alexandra så like at selv mødrene tar kan ta feil av hvem som er hvem. Når kroppsspråket, stemmene og ansiktsuttrykkene er så og si de samme, blir det vanskelig å skille.
Foto: Wenche B. Hauglum/Scanpix
TVILLINGER: Selv om de er vokst opp i forskjellige kulturer, med ulikt kosthold og andre miljøfaktorer, er Mia og Alexandra så like at selv mødrene tar kan ta feil av hvem som er hvem. Når kroppsspråket, stemmene og ansiktsuttrykkene er så og si de samme, blir det vanskelig å skille. Foto: Wenche B. Hauglum/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Mia og Alexandra (6) er eneggede tvillinger, men vokser opp i hver sin verdensdel og snakker forskjellige språk.

I sommer møttes de for første gang siden de ble adoptert.

To små jenter står overfor hverandre og småhopper av fryd. De nervøse fingerbevegelsene er like hos begge. Det er nesten umulig å se forskjell på dem. De er eneggede tvillinger, og det er første gang de møtes ansikt til ansikt siden de var halvannet år.

- Det var ubeskrivelig sterkt å se dem sammen. Det første vi tenkte var «åh gud, de er så like!». Det samme smilet, de samme smilehullene, like trekk. Kroppsspråket og lynnet var også utrolig likt, sier Alexandras mor, Wenche B. Hauglum til NTB.

Visste ingenting

Historien om Alexandras og Mias liv hver for seg begynte i august 2004. Da dro Wenche og mannen Sigmund til Kina for å hente datteren de hadde fått adoptere gjennom Verdens Barn. De ante ikke at jenta hadde en søster.

- Alexandra var ett år og fem måneder da vi hentet henne. Dagen etter skulle vi til et offentlig kontor og skrive under papirer, men møtet var litt forsinket, forteller Hauglum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer