Energirevolusjon

Regjeringen vil bruke rundt ti milliarder kroner de neste åtte åra på forskning og utvikling av ny og ren energi. Pengene skal brukes til å utvikle hydrogen som kraftkilde og drivstoff. Inn under satsingen finnes også løsningen til CO2-frie gasskraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter det Dagbladet erfarer er dette hovedpunktene i det regjeringsoppnevnte Ap-LO-utvalgets rapport, som legges fram med det første.

Ennå er ikke alt klart, men Dagbladet får opplyst at vi snakker om en svært stor satsing både fra statens - og norsk industris - side for å stå best mulig rustet når Kyoto-protokollens tøffe krav til lavere klimautslipp for alvor begynner å rulle i år 2012.

Blant selskapene som har deltatt i dette arbeidet er Norsk Hydro, Aker Maritime og Kværner. Tidligere styreleder i NSB og ved Oslo Børs, Arent M. Henriksen, leder utvalgets arbeid.

Et av premissene for utvalget er LO-kongressens vedtak om at ti prosent av vår naturgassproduksjon i år 2010 skal brukes i Norge. Det innebærer en femdobling fra i dag.

Industriutvikling

Miljøet står sentralt i regjeringens store satsing, men dette er like mye å legge til rette for en ny industrirevolusjon i Norge.

Pengene skal forvaltes direkte til verdiskapning og utnyttelse av norsk naturgass, lyder omkvedet fra deltakerne i arbeidet.

Her forenes petroleumentusiastenes interesser med miljøvernernes. Inn under satsingen ligger også produksjon av forurensningsfri gasskraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer