Eneste demokrater i baren

I denne Las Vegas-baren vil bare disse to innrømme at de heier på Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Mellom 80 og 100 gjester var i natt samlet til valgvake på restauranten Super Mex her i Las Vegas. Den konservative radioprateren Kevin Wall har i flere dager invitert lyttere til å komme på valgvaken - og forsamlingen bar på alle måter preg av å være lyttere til et konservativt radioprogram.

Da Mitt Romney snakket var det stadige klappsalver og heiarop. Obama ble derimot møtt med skjellsord og oppgitt sukking. Blant annet da Obama sa at rike må finne seg i å betale noe mer i skatt.

- Verden trenger et sterkt Amerika og vi er sterkere nå enn da jeg kom til makten så Obama og ble overdøvet av buing.

Men Dagbladet klarte å finne to demokrater i denne konservative forsamlingen.

- Ja vi er demokrater, men vi kom hit først og fremst for å se fotball, sier Bryan Gieszler (39).

Verre før
I baren er det fem storskjermer med politisk debatt, og en tv med fotballkampen mellom Chicago Bears og Detroit Lions.

- Men når vi først er her følger vi jo debatten. Alle her buer og sier ned med Obama men jeg tror de har glemt hvordan det var her for fire år siden. Jeg er bare ikke enig i at det har blitt så mye være, sier Gieszler.

Selv om han vil stemme på Obama 6. november er han først og fremst frustrert på det politiske systemet. Presidenten og kongressen låser hverandre fast slik at ingen egentlig får gjort noe som helst.

- Det blir bare handlingslammelse og prat, sier han

Han sitter sammen med Maria Sullivan (43) som også vil stemme på Obama om to uker.

- Det kom noen spydige kommentarer underveis, men det er ikke noe problem å være demokrater her. Det er et fritt land og alle kan mene og si hva de vil. Vi er stolte av det, sier Sullivan

Romney-seier
De mener Romney klarte seg best av de to kandidatene, og er dermed uenige med det mange meningsmålinger viser er den generelle oppfatningen.

- Han fikk inn noen gode poenger om internasjonal politikk og fikk skutt ned noe av det Obama skryter av i utenrikspolitikken. Men når det blir valg vil Obama slå tilbake.

Enstemmig: Da radiovert Kevin Wall spurte forsamlingen etter debatten om hvem som vant var det ingen hender i været for president Barack Obama. Foto: Ørjan Ellingvåg
Enstemmig: Da radiovert Kevin Wall spurte forsamlingen etter debatten om hvem som vant var det ingen hender i været for president Barack Obama. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer

- Dere er ikke bare påvirket av stemningen i baren her da?

- Nei, jeg mener Romney vant i kveld, men å vinne denne debatten betyr ikke at han vinner valget, sier han.

Foran den største storskjermen har et femtitalls mennesker rigget seg til. På nest første rad sitter søstrene Aubrey Stadler, Heidi Dove og Ellie Waddington.

- Å angripe meg er ikke noen agenda, sier Romney og jentene er noen av de som hoier høyest.

- Jeg er her for å kjenne på den flotte stemningen og veære med på det viktige som skjer i landet vår nå, sier Stadler.

- Tenk i ti år var hun der en liberal demokrat, sier Heidi og peker på søsteren Audrey.
Nå sittter hun der i blå Romney/Ryan t-skjorte og er er av de mest høylytte på denne høylytte konservative baren.

Til Vegas
Begge kandidatene kjemper med nebb og klør om hver eneste velger her i Nevada. Sammen med åtte-ti andre stater er stillingen i Nevada så jevn at både Obama og Romney kan klare å få flertall her.

De siste meningsmålingene her i Nevada ble publisert på onsdag og på begge de to som kom da leder Obama med tre prosentpoeng.

Men dette er på ingen måte en trygg ledelse og begge kandidatene bruker store ressurser i gamblingstaten. De neste to dagene kommer både Obama og Romney til Las Vegas for å holde valgmøter.

Duell: President Barack Obama barket sammen med utfordrer Mitt Romney i nattens presidentdebatt i Lynn University in Boca Raton, Florida. Foto: MICHAEL REYNOLDS/AFP
Duell: President Barack Obama barket sammen med utfordrer Mitt Romney i nattens presidentdebatt i Lynn University in Boca Raton, Florida. Foto: MICHAEL REYNOLDS/AFP Vis mer