Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump etter frikjennelsen:

- Eneste gode forsiden jeg har hatt

President Donald Trump talte etter frikjennelsen i Riksrettssaken. - En heksejakt, sa han.

FORNØYD: Donald Trump var fornøyd med forsiden han hadde i The Washington Post etter riksretten. Bilder fra AP. Vis mer

Torsdag kveld holdt den amerikanske presidenten Donald Trump en tale i forbindelse med at han ble frikjent i Senatet onsdag.

Flertallet i Senatet stemte onsdag kveld for å frikjenne Trump i riksrettssaken. Trump selv feiret med en tweet.

Nå som riksrettssaken er over, kommenterer Trump frikjennelsen.

- Det har vært en veldig urettferdig situasjon. Hvis du går tilbake over de siste åra har vi heksejakten. Den startet fra den dagen vi kom ned heisen. Jeg og førstedamen. Og det stoppet egentlig aldri, begynte presidenten under pressekonferansen.

- Vi har gått gjennom dette i tre år nå. Det var ondskap, det var korrupt, det var skitne politifolk. Det var lekkasjer, det var løgnere. Dette burde aldri skje med en president igjen. Jeg tror ikke andre presidenter hadde tålt det, men de burde det, fortsetter han.

Viste fram avis

- Jeg har gjort ting galt i livet. Ikke med vilje, men jeg har gjort ting galt. Men dette er sluttresultatet, fortsatte Trump, og viste opp dagens utgave av avisa Washington Post, hvor det står «Trump frikjent».

- Jeg burde ta den med hjem og ramme den inn. Det er den eneste gode forsiden jeg har hatt i Washington Post, la han til.

SVARER: President Donald Trump frikjent i riksrettssaken, rett etter la han ut denne videoen på Twitter. Vis mer

- Hadde mange sittet i fengsel

Trump nevnte også den tidligere presidenten Barack Obama.

- Hadde det skjedd med Obama hadde mange folk sittet i fengsel på dette tidspunktet.

Trump sa også at om han ikke hadde sparket FBI-sjefen James Comey så «er det ikke sikkert jeg ville ha stått her i dag».

I går valgte senator Mitt Romney noe overraskende å uttale at han ville stemme for å felle Trump etter tiltalepunktet om maktmisbruk.

Stikk til Romney

Under kveldens pressekonferanse sendte Trump en melding i retning Romney.

- Jeg liker ikke folk som bruker troen sin for å rettferdiggjøre noe de vet er galt, sa han.

Trump sendte også et stikk til Nancy Pelosi.

- Jeg liker heller ikke folk som sier de ber for deg, når du vet det ikke er sant.

Frikjent

Onsdag kveld stemte Senatet over hvorvidt president Donald Trump skulle dømmes i riksrettssaken mot ham, hvor han sto tiltalt for maktmisbruk og hindring av etterforskning.

ISKALDT MØTE: Det var lite gjensynsglede å se da president Donald Trump og lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, møttes igjen. Video: CNN/AP Vis mer

Med 52 stemmer mot 48 ble Trump frikjent for tiltalepunktet om maktmisbruk. Trump fikk også flertall med 53 mot 47 stemmer på tiltalepunktet som omhandler hindring av etterforskningen.

Dermed ble president Donald Trump frikjent i riksrettssaken. Det er Republikanerne som har flertallet i Senatet.

Trump selv feiret med å tweete en video. I videoen hører man musikkstykket «I Dovregubbens hall» samtidig som han antyder at han kommer til å sitte som president for alltid.