Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eneste hun ikke har gjort, er å bli med palestinske terrorister og knivstikke jøder

Tidligere israelsk utenriksminister i strupen på Sverige.

KRAFTIGE ORD: Lederen for det politiske partiet Yisrael Beiteinu og tidligere utenriksminister i Israel, Avigdor Liberman, hudfletter Sverige og utenriksminister Margot Wallström. Foto: AFP / MENAHEM KAHANA / NTB scanpix
KRAFTIGE ORD: Lederen for det politiske partiet Yisrael Beiteinu og tidligere utenriksminister i Israel, Avigdor Liberman, hudfletter Sverige og utenriksminister Margot Wallström. Foto: AFP / MENAHEM KAHANA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksminister Margot Wallström i Sverige etterlyste tidligere i dag en grundig og troverdig undersøkelse av det hun mener er mistenkelige «utenomrettslige henrettelser» fra Israels side i forbindelse med flere drap, knivstikkinger og sammenstøt mellom israelere og palestinere de siste månedene, melder svenske TT.

Wallströms etterlysning var et svar på et spørsmål stilt i en debatt i Riksdagen i desember der Wallström begynte å snakke om utenomrettslige henrettelser uten at hun nevnte Israel, selv om det ble tolket til at hun hadde Israel i tankene da hun debatterte. Det vakte sterke reaksjoner fra israelsk hold den gangen. 2016 starter med haglende kritikk fra Israel mot Sverige også.

Jerusalem Post melder nå at Avigdor Liberman, utenriksminister fram til mai i fjor og leder av det ekstreme høyrepartiet Yisrael Beiteinu, reagerer kraftig på Wallströms etterlysning.

- Det eneste Sveriges utenriksminister ikke har gjort ennå, er å fysisk bli med palestinske terrorister og knivstikke jøder, sier Liberman, ifølge Jerusalem Post.

ETTERLYSER UNDERSØKELSER: Utenriksminister Margot Wallström etterlyser undersøkelser av mistenkelige «utenomrettslige henrettelser» av palestinere. Det får Isra el til å se rødt. Foto:
Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
ETTERLYSER UNDERSØKELSER: Utenriksminister Margot Wallström etterlyser undersøkelser av mistenkelige «utenomrettslige henrettelser» av palestinere. Det får Isra el til å se rødt. Foto: Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Vis mer

- Vi får inderlig håpe at det ikke skjer, sier han videre.

Statsminister Benjamin Netanyahu fordømte de svenske uttalelsene i desember.

- Det virker som om hun venter at Israels innbyggere skal blotte sine struper for dem som forsøker å knivstikke dem. Det kommer ikke til å skje, og vi kommer til å fortsette å beskytte israelske borgeres liv, sa han, ifølge NTB.

Wallström slo da tilbake og stilte seg uforstående til kritikken. Hun mente Netanyahu misforsto med vilje.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media