- Eneste jeg tenkte på var å redde sønnen min

- Vi fikk litt panikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kari Dalbak var på bursdagsbesøk hos søsteren med sin 6 mnd. gamle sønn. Da de så at det brant i leiligheten tvers over gården kom de seg ut i all hast.

Nå er de sammen i en av to evakueringsgrupper på 65 personer på Bryn brannstasjon.

- Vi fikk litt panikk, sier Kari Dalbak som er lettet over at de kom seg i trygghet.

Brannvesenet har nå kontroll på storbrannen i taufabrikken Timms Reperbane på Helsfyr i Oslo.

Det var like etter klokken 15.30 at det tok fyr i en 300 meter lang bygning som tilhører taufabrikken Timms Reperbane på Helsfyr. Brannen smittet over til tre boligblokker i Agmund Bolts vei.

- Det er brann i et stort produksjonslokale. Brannen har smittet over på tre boligblokker, sa Rolf Nordberg ved brannvesenet i Oslo til Dagbladet.no.

Utbrent

Flere leiligheter er ifølge brannvesen helt utbrent og mange leiligheter har i tillegg store brannskader. Hele reperbanebygningen er fullstendig utbrent.

FLYKTET:  Bestemor Anita Pedersen løper vekk fra den voldsomme brannen med sitt seks måneder gamle barnebarn i armene. Kari Dalbak (til venstre) forteller at de fikk litt panikk. Foto:  Eivind S Kristensen/ August Lilleaas
FLYKTET: Bestemor Anita Pedersen løper vekk fra den voldsomme brannen med sitt seks måneder gamle barnebarn i armene. Kari Dalbak (til venstre) forteller at de fikk litt panikk. Foto: Eivind S Kristensen/ August Lilleaas Vis mer

Utrolig nok er det ikke kommet meldinger om skadde i den omfattende brannen.

- Det betyr forhåpentligvis at alle er blitt evakuert, sier Nordberg. Egne brannteam tok seg av brannen i boligblokkene, og brannvesenet fikk kontroll her relativt raskt.  

Klokken 17 var brannvesenet i ferd med å evakuere hele området for mennesker. Politiets innsatsleder Arve Røtterud sier til NTB at det være et tresifret antall personer som er evakuert.

- Vi evakuerer hele området i en radius på 300-400 meter, opplyser Rolf Nordberg ved brann- og redningsetaten.

Ekslosjonsfaren over

Det ble tidligere meldt om eksplosjonsfare, men denne er over ifølge brannvesenet.

- Det var snakk om en diseltank, men den kjøles og tas hånd om. Vi har kontroll der nå, sier Nordberg.

Brannvesenet kalte ut alt tilgjengelig personell for å ta hånd om storbrannen. Oslo brannvesen får også hjelp fra brannvesenet i flere nabokommuner. 

- Eneste jeg tenkte på var å redde sønnen min

Røykutviklingen fra brannen var enorm. Røyken var synlig over store deler av Oslo. 

Timms Reperbane er et resultat av den maritime næringsklyngen i Oslo. Den første fabrikken ble etablert for 228 år siden på nåværende Jernbanetorget i Bjørvika. Tomten ble ekspropriert av jernbanen og i 1872 flyttet bedriften til Helsfyr, der den har fortsatt å produsere tauverk og trosser.

- Eneste jeg tenkte på var å redde sønnen min
- Eneste jeg tenkte på var å redde sønnen min

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer